Katastrofaalinen kauden avaus on nyt kuitattu, Kovalainen huippuiskussa Fujissa

4.5.2018 / 14:24
Heikki Kovalainen oli hyvässä vauhdissa Lexuksen kotiradalla Fujissa (Kuva: Sard Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Kovalainen yhdessä tiimikaverinsa Sho Tsuboin kanssa on sijoittunut Fujin radalla perjantaina aamupäivällä Suomen aikaan ajetussa Japanin Super GT -sarjan kauden toisessa osakilpailussa toiseksi.

Super GT -sarjan vuoden 2016 mestari Heikki Kovalainen sai kauden toiseen osakilpailuun uuden tiimikaverin, kun Kamui Kobayashi edustaa tänä viikonloppuna Toyota Gazoo Racingia WEC-sarjan kauden avausosakilpailussa Belgian Spa’ssa. Siinä missä Kovalaisen ja Kobayashin yhteistyön ensimmäinen kilpailu huhtikuun alussa Okayamassa toi katastrofaalisen kauden avauksen, niin toinen osakilpailu yhdessä Sho Tsuboin kanssa sujuikin sitten vauhdin puolesta jo paljon paremmin.

Kaksikko nappasi aika-ajoista viidenneksi nopeimman ajan, kun Okayamassa sijoitus oli ollut koko porukan viimeinen eli viidestoista. 110 kierrosta ja 500 kilometriä käsittäneen kilpailun startin hoiti Kovalainen, joka kohensikin sijoitusta varsin nopeasti kolmanneksi ja kun noin viidennes kilpailusta oli ajettu, oli Kovalainen nostanut Lexus-autokunnan kilpailun kärkipaikalle.

Toisten varikkokäyntien jälkeen kärkipaikka kuitenkin vaihtui, kun kilpailua alussa johtanut Nissan-kaksikko Tsugio Matsuda – Ronnie Quintarelli nappasi johtopaikan takaisin haltuunsa. Kovalainen ei enää lopussa pystynyt tekemään samaa minkä oli tehnyt kilpailun alussa, ohittamaan Quintarellia, ja näin maalissa sijoitus oli toinen. Eroa voittajaan kertyi lopulta vajaat 10 sekuntia. Palkintopallilla nähtiin lopulta kaksi Lexus-kuljettajaparia, kun kolmanneksi sijoittuivat Yuji Tachikawa, sekä Hiroaki Ishiura. Fuji on Lexuksen kotirata.

Kovalainen oli edellisen kerran noussut palkintopallille viime kauden neljännen osakilpailun jälkeen (voitto). Avausosakilpailussa Super GT -sarjassa kakkossijalla debytoinut Formula 1:n maailmanmestari Jenson Button jäi nyt yhdessä tiimikaverinsa Naoki Yamamoton kanssa sijalle yhdeksän.

Japanin Super GT -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suzukassa 19.-20. toukokuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit