Kesän läksyt tehty, Mäkinen valmis SM-sarjan loppuhuipennukseen – “Kuulustelu tapahtuu Ukissa”

8.9.2017 / 09:00
Niko Mäkinen ajoi Pohjanmaa Rallissa nolla-autoa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa kausi on huipentumassa, kun jäljellä on enää kaksi osakilpailua. Uudenkaupungin jälkeen ajetaan päätöskilpailu Tampereella syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Niko Mäkisen kesä on mennyt töiden merkeissä, mutta toki myös harjoittelemaan on kartanlukija Antti Haapalan kanssa ehditty. Viimeiset säädöt autoon ja miehistöön hoidettiin viikonloppuna Pohjanmaa-rallissa, jossa parivaljakko ajoi nolla-autoa.

– Oli hienoa saada ajaa nolla-autoa. Siellä on tietenkin tarkoituksena olla järjestäjän apuna tarkistamassa, että kaikki sujuu ennen kilpailijoita, mutta siinä samalla täytyy ajaa tarpeeksi vauhdilla ettei jää jalkoihin. Ihan hyvä, että nollaksi päästiin, sillä lauantaina kypäräpuhelimet menivät mykiksi ja kommunikointi muuttui vaikeaksi. Tottahan ne olisivat pärähtäneet siellä Ukissa, nyt saatin ne sunnuntaiksi kuntoon. Teki hyvää ajaa, saatiin tuntumaa ja todettiin että auto toimii, Mäkinen kertoo tiedotteessaan.

– Ollaan käyty ajamassa vähän kilsoja alle, kun melkein koko kesä meni ilman kilpailuja. Oikeastaan hiottiin kartturin kanssa yhteistyötä ja kokeiltiin auton alustaan paria niksiä. Huomattiin, että saatiin alustaa vähän madaltamalla perää rauhoitettua, se teki ajamisesta helpompaa ja mentiin kovempaa kuin aiemmin, Mäkinen lisää.

Uuteenkaupunkiin on suunnitelma valmiina, edellisistä ralleista on haettu oppia.

– Kausi ei ole mennyt täysin toiveiden mukaan. Välillä ajetaan kärjen kanssa lähes samaa vauhtia, mutta välillä jäädään puolisen sekuntia kilometrillä. Mistä se johtuu, sitä ollaan mietitty. Olen huomannut, että ek:n alku menee usein hyvin, jopa erittäin hyvin, mutta loppu huonommin. Edellisen kisan jälkihöyryissä lupasin tehdä läksyjä tätä varten ja ne on luettu. Kuulustelu tapahtuu Ukissa. Keskittyminen on suuressa roolissa. Nyt panostetaan siihen, että ajetaan koko pätkä samalla iskulla. Motivoivaa on se, että edellisessä kisassa onnistuin viimeisillä pätkillä hyviin aikoihin, viimeisellä tuli jopa jaettu pohja-aika.

Kilpailuun starttaa 94 paria ja Mäkinen, sekä Haapala lähtevät ensimmäisten joukossa numerolla 13.

– 13 on just hyvä numero, ei oteta siitä paineita. Tavoitteena on, että ajetaan ehjä kisa, pidetään vauhti yllä jokaisen ek:n jokaisella kilometrillä ja noustaan illalla “podiumille”, SM3-luokan pisteissä yhdeksäntenä oleva Mäkinen suunnitteli.

Teksti: Niko Mäkisen tiedote


Facebook kommentit