Keselowskin pitkä voitoton putki poikki

13.5.2024 / 13:00

[ A- ] / [ A+ ]

Brad Keselowskin pitkä odotus NASCAR-sarjassa palkittiin sunnuntai-iltana Suomen aikaa, kun peräti 110 osakilpailun mittainen voitoton putki katkesi Darlington Racewaylla.

Kyle Larson voitti kisan ensimmäisen vaiheen. Ykkössija oli Hendrick Motorsportin kuljettajalle kauden kahdeksas erävoitto. Seuraavat sijat menivät Ty Gibbsille ja Brad Keselowskille.

Toisen vaiheen voitti paalulta kisaan lähtenyt Tyler Reddick. Tässä kohtaa Keselowski oli noussut toiseksi Gibbs pudonnut yhden sijan kolmanneksi.

Kun 68 kierrosta oli jäljellä, Keselowski nousi kärkipaikalle toista kertaa, mutta kisa oli kaikkea muuta kuin ohi. Kisan voitosta käytiin tiukka kamppailu herrojen Chris Buescher, Reddick ja Keselowski välillä. Kaksi edellä mainittua ottivat paikoitellen tiukasti yhteen, joka jätti Keselowskille rauhaa tarkkailla tilannetta muutaman auton mitan päästä.

Kylkikolistelu tuli lopulta maksamaan kummankin kisan ja Keselowski nousi kärkipaikalle, kun alle kymmenen kierrosta oli matkaa maaliin. Toiseksi Gibbs ja kolmanneksi Josh Berry.

– Olipa hemmetinmoinen päivä. Tätä Darlington on; oli kyse ensimmäisestä tai viimeisestä voitostasi, tämä on todella erityinen rata. Kisa oli kovaa ja varsinkin lopussa tiimikaveriani Tyler Reddickia vastaan, mutta uhkapelimme onnistui ja tämä oli hieno voitto, Keselowski summasi.

Voitto oli Keselowskille ensimmäinen RKF Racingin pääomistajana, toinen Darlingtonissa ja koko uran 36. Sunnuntain voiton takuuna oli maltti ja hän odotti edellä ajaneiden tekevän ratkaisunsa.

Kierroksella 284 Reddick yritti ohitusta Buscherista, mutta temppu epäonnistui. Buescher jäi Reddickin ja betoniseinän väliin ja kumpikin auto sai tilanteessa sen verran osumaa, ettei kaksikon vauhti ollut enää entisellään. Kierrosta myöhemmin Keselowski ottikin kisan kärkipaikan.


Facebook kommentit