Ketomaa mukana rallisprintin SM-sarjan talvikauden finaalissa Mikkelissä

8.3.2019 / 16:37
Jari Ketomaa Joensuun SM-rallissa viikko sitten (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarjan kauden toinen ja samalla talvikauden päättävä osakilpailu ajetaan lauantaina Mikkelissä, Löydön Kartanon ympäristössä. Reitillä on pituutta reilut kolme kilometriä, josta osa on tuttua Vaakunarallin erikoiskoetta. Luvassa on isoa ja pientä tietä.

Edellisen kerran rallisprinttiä on Mikkelin lähialueella ajettu lähes kaksikymmentä vuotta sitten ja lajin paluulle on ollut tilausta. Rallisprintin SM-sarja aloitettiin helmikuun alussa Nilsiästä. Mestaruuskamppailu sai kiinnostavan alun ja Mikkelissäkin on luvassa tuima taistelu arvokkaista sarjapisteistä. Mikkelin SM-osakilpailuun on ilmoittautunut 136 kilpailijaa.

SM-sarjan avauskilpailun voittanut Tomi Hallia lähtee Mikkelissä jahtaamaan pisteitä nelivetoisella Mitsubishi Lancerillaan. Hallian tähtäimessä on uran kahdeksas Suomen mestaruus. Kovan haasteen Hallia saa avauskilpailussa toiseksi ajaneelta Janne Eroselta. Hallia ja Eronen kilpailevat rallisprintin superautoluokassa 7, jossa kilpaillaan noin 500-hevosvoimaisilla ralliautoihin perustuvilla, mutta rallisprintteihin räätälöidyillä kilpa-autoilla.

Mikkelissä yleiskilpailun kärkipään sijoituksista tulevat kilpailemaan myös nelivetoisten ralliautoluokan huippukuljettajat. Jo avauskilpailussa hyvässä vauhdissa ollut Jukka Ketomäki sekoittaa kärkipakkaa R5-luokan Skoda Fabialla ja kärkikamppailuun lusikkansa laittaa myös Pekka Keski-Korsu Ford Fiesta S2000 -autollaan.

Mikkelissä kilpailee myös tälle kaudelle paluun rallin SM-sarjaan tehnyt Jari Ketomaa. Hän kilpailee kotikilpailussaan R5-luokan Ford Fiestalla. Rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa hyvällä menestyksellä kilpaillut Ketomaa on varmasti varteenotettava nimi kärkikamppailussa.

Mikkelissä nähdään myös kaikki kaksivetoisten kärkikuljettajat. Avauskilpailun voittanut Marko Heikkilä taistelee Mikkelissä pisteistä tuttuun tapaan Toyota Starletilla. Lähtöviivalla nähdään myös SM-pisteissä kärjessä olevat Harri Rutanen ja Mirko Kykkänen. SM-pistejohdossa Mikkeliin lähtee Ari Salonen.

 

 

Lue myös! Ketomaa taisteli lumisateessa kolmanneksi – “Mukava tunne palkita oma tiimi” (8.3.2019)

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit