MOTORSPORT

Ketomaa tuskaili autonsa etupään pidon kanssa – “Luottamus ei huipputasolla”

Seinäjoen ympäristön nopeilla teillä ajettiin viime viikonloppuna perinteinen Pohjanmaa Ralli, joka oli rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu.

Kärkiryhmässä nähtiin tiivis nippu R5-autoja, kun kolmella eri automerkillä kisattiin SM1-luokan herruudesta. Jari Ketomaa ajoi Ford Fiesta R5 -autollaan SM1-luokassa neljänneksi, joka oli kokeneen mikkeliläisen toiseksi paras sijoitus tämän kauden SM-sarjassa.

Ketomaa ja kartanlukija Henri Arpiainen tiedostivat jo ennakolta, että kesän sorakisoissa kilpailukyky ei ole aivan voittovauhdin tasolla. Muutamalla pätkällä kaksikko oli hyvässä vauhdissa, mutta palkintosijoitus karkasi yhdeksän erikoiskokeen aikana 40 sekunnin päähän.

– Tehtiin kaikki mitä voitiin ja osattiin. Yhteistyö sujui hienosti auton kabiinissa. Talvikaudella iskukyky oli kyllä parempi kuin nyt tässä rallissa. Etupään pito ei tuntunut riittävän hyvältä ja sen saman ongelman kanssa olen paininut Fiestalla ennenkin soraralleissa, Ketomaa myönsi.

– Kääntyvyyttä täytyisi saada paremmaksi, jota kautta vauhtia tulisi lisää. Täytyy tehdä hommia tämän asian eteen ja yrittää löytää kehitystä. Kuljettajan luottamus ei silloin ole huipputasolla, jos tuntuma keulaan ei ole riittävän hyvällä tasolla, Ketomaa kuvailee.

Viikonlopun aikana Ketomaa Racingin värit olivat edustettuina myös Viron rallisarjassa, jossa Gregor Jeets kilpaili Ford Fiesta R2 -autolla. Lupaavan virolaisen kisa päättyi keskeytykseen vaihdelaatikko-ongelman vuoksi. Tiimi aikoo jatkaa kesän edetessä kansainvälisissä rallikilpailuissa.

Teksti: Jarno Saari, Ketomaa Racingin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com