MOTORSPORT

Kiinan myrskyistä vaihdelaatikon hajoamiseen – Latvalalla isojen pettymysten viikko

Pienen pientä toivonkipinää rallin MM-sarjan kuluvan kauden mestaruustaistelun suhteen vielä elätellyt Jari-Matti Latvala joutui kokemaan pienen ajan sisään kaksi isoa pettymystä. Ensin tuli tieto Kiinan MM-rallin peruuntumisesta ja Saksan MM-rallissa taistelu kärkisijoista päättyi jo ensimmäisellä erikoiskokeella, kun Volkswagenista petti vaihdelaatikko.

Jari-Matti Latvalalle kuluva kausi rallin MM-sarjassa on ollut täynnä epäonnea. Monte Carlosta, Ruotsista ja Argentiinasta saaliina oli nolla pistettä, kun samaan aikaan neljättä maailmanmestaruuttaan jahtaava Sebastien Ogier keräsi 75 pisteen potin. Kun mukaan lasketaan vielä Portugalin 18-10-pistevoitto Ogierille, ranskalainen nappasi kauden viidestä ensimmäisestä osakilpailusta pistevoiton Latvalasta murskalukemin 114-37.

Monte Carlossa Latvala sortui ajovirheeseen ja ulosajossa rikkoutui jousitus. Ruotsissa katkesi vetoakseli ja Argentiinassa puolestaan iskunvaimennin petti, tuli konepellin läpi ja aiheutti ulosajon. Portugalissa Latvalalla olisi ollut hyvät mahdollisuudet sijoittua kolmen parhaan joukkoon, mutta ohjaustehostimen rikkoutuminen pudotti suomalaiskuljettajan lopulta kuudenneksi.

Kolmessa edellisessä osakilpailussa ennen Saksaa, Italiassa, Puolassa ja Suomessa, Latvala vei pistevoiton Ogierista lukemin 50-29. Piste-ero Suomen MM-rallin jälkeen oli Ogierille edelleen iso, 56 pistettä, mutta “nousukuntoinen” Latvala piti toivonkipinää edelleen elossa.

– Vaikka alkukausi näyttikin huonolta ja tuli kolme nollakisaa, niin nyt on vähän korjaantunut tilanne ja kuusi kisaa kuitenkin vielä jäljellä. Mielenkiintoista, ei sitä ikinä tiedä mitä tapahtuu. Minulla on taas vähän enemmän uskoa vielä sarjassa, Latvala kommentoi Jyväskylässä pari viikkoa sitten.

Tällä viikolla tuli kuitenkin kuluvaan kauteen kaksi uutta pettymystä lisää, kun ensin Kiinan MM-rallin peruuntumisen takia sarja typistyi ja siinä samassa meni yksi hyvä mahdollisuus kuroa piste-eroa pienemmäksi ja kaiken lisäksi Saksan MM-ralli päättyi Latvalalta keskeytykseen jo ensimmäisellä erikoiskokeella.

Latvala jatkaa Ralli 2 -säännön turvin lauantaina, mutta sijalta 71. aikaeron ollessa kärkeen nähden yli puoli tuntia on täysin mahdoton tehtävä nousta enää kiinni hyvään pistepottiin. Eikä tilannetta helpota sekään, että perjantain jälkeen rallin kaksoisjohdossa ajavat Andreas Mikkelsen ja Ogier, juuri ne kuljettajat, jotka ovat myös MM-pisteissä Latvalan edellä.

Saksan jälkeen MM-sarjassa ajetaan vielä neljä osakilpailua: Ranskassa, Espanjassa, Walesissa ja Australiassa.

Vuosina 2012 ja 2015 Saksassa toiseksi ajaneen Latvalan mestaruushaaveet mitä suuremmalla todennäköisyydellä haudattiin lopullisesti tämän viikon aikana.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com