Kilpailukalenteri Haapamäen puolella tällä kertaa – “Minulla oli varasuunnitelma”

31.8.2018 / 12:15
Henri Haapamäki, rallicrossin SRC-luokan Suomen mestari 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjassa SRC-luokan Suomen mestaruuden tänä vuonna voittaneen Henri Haapamäen yksi kauden kovimmista taisteluista käytiin ratojen ulkopuolella.

Henri Haapamäki onnistui kuin onnistuikin nousemaan viime viikonloppuna Kouvolassa ajetussa rallicrossin SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa SRC-luokassa neljän pisteen takaa-ajomatkalta Suomen mestariksi ohi hallitsevan Suomen mestarin Joni-Pekka Rajalan. Siinä missä tämän kaksikon taistelut olivat radalla todellisia jännitysnäytelmiä, niin erittäinkin merkittävä taistelu mestaruuden osalta Haapamäen kohdalla käytiin kuitenkin ratojen ulkopuolella.

Haapamäki koki kauden kolmannessa osakilpailussa 7. heinäkuuta Jurvan Botniaringillä sen yhden pahimmista painajaisista mitä autourheilija voi kesken kilpailukauden kokea. Täydellinen moottoririkko finaalilähdössä tiesi sitä, että edessä oli kausibudjetin uudelleen tarkastelu, lisäbudjetin etsintä, sekä tottakai se moottorin remontti.

Jos on Haapamäellä ollut usein huonoa tuuria radalla, niin nyt edes jossain kohtaa oli sitä hyvääkin onnea mukana. Seuraava kilpailu Jurvan jälkeen kun oli edessä vasta viiden viikon päästä Jalasjärvellä. Haapamäki myönsi UrheiluUutiset.comin haastattelussa, että jos kilpailutauko tuossa kohtaa olisi ollut esimerkiksi kaksi-kolme viikkoa, niin se olisi ollut siinä kohtaa tekemätön paikka.

– Kyllä se olisi “mission impossible” ollut oman auton osalta siinä kohtaa.

Lopulta tuo viiden viikon mittainen kilpailutauko riitti Haapamäelle ja tiimille, rahoitus järjestyi ja auto saatiin kuntoon. Jalasjärvellä Haapamäkeä ei sitten pysäyttänyt mikään, vaan Sastamalan pieni suuri mies ajoi täydellisen kilpailun keräämällä 30 mahdollisesta pisteestä 30. Mikäli oranssi BMW ei olisi Jalasjärvelle mukaan ehtinyt, niin Haapamäellä oli se kuuluisa “plään bee” olemassa.

– Minulla oli varasuunnitelma Itkosen Petrin kanssa vetämässä, että saan häneltä auton lainaan Jalasjärvelle, jos ei saada omaa autoa kuntoon. Siinä tapauksessa olisi joutunut kaverin autoon hyppäämään, Haapamäki taustoitti.

Tosin missään nimessä mikään helppo tilanne se ei olisi ollut, jos kesken kauden ja kiivaan mestaruustaistelun olisi pitänyt mennä kalustoa vaihtamaan.

– Onhan se tietysti aina hankalaa ajaa erilaisella ja uudella autolla hyviä sijoituksia. Kyllä se olisi aika varmasti turistimatkailuksi mennyt siinä kohtaa, Haapamäki sanoi.

Kouvolan finaalilähdössä nähtiin ehdottomasti yksi jännittävimmistä mestaruustaisteluista mitä rallicrossin SM-sarjan historiassa on aikoihin nähty. Haapamäki johti lähtöä ja oli ajamassa voittajana ruutulipulle, kun taas samaan aikaan Rajala kävi omaa taisteluaan viidennellä sijalla. Rajalan olisi pitänyt nousta vähintään neljänneksi voittaakseen mestaruuden, mutta siinä ei porilainen kuitenkaan onnistunut. Haapamäki ei heti maaliin tultuaan tiennyt mikä tilanne oli.

– Minulle huudettiin luureihin, mutta kun oli kaksi äijää huutamassa ja molemmat siinä sitten sekosi totaalisesti ja kaikki painoi tangettia yhtäaikaa, niin sieltä kuului vaan sekavia pätkiä. Yritin kysyä väliin, että monesko olin ja sitten kun kuulin, että “Suomen mestari ja ota yleisö”, niin sitten pistettiin auto pyörimään, Haapamäki naurahti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit