Kilpakumppanin ulosajo rauhoitti Kankkusen, tuloksena avausvoitto – “Kävin tosi kuumana”

2.4.2019 / 18:22
Juha Kankkunen valloitti Safari-rallin ensiyrittämällään (Kuva: Toyota Team Europe).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen täyttää tänään tiistaina 2. huhtikuuta 60 vuotta. UrheiluUutiset.com omistaa sivustolla koko päivän Kankkuselle muistelemalla hänen komeaa uraansa.

Lähes päivälleen tasan 34 vuotta sitten rallimaailma todisti yhtä kaikkien aikojen komeimmista debyyttivoitoista rallin MM-sarjan historiassa. Juha Kankkunen osallistui Toyotan tehdastallin väreissä urallaan ensimmäistä kertaa MM-sarjan ylivoimaisesti vaativimpaan osakilpailuun, Keniassa ajettuun legendaariseen Safari-ralliin. Toyotalle Safari-ralli oli aina yksi kauden pääkilpailuista ja se panosti siihen paljon, erityisesti kilpailun valmistauduttaessa.

Kankkusen tallikaveri Björn Waldegård kantoi Toyotalla ne suurimmat menestyspaineet, olihan ruotsalainen vuoden 1979 maailmanmestari ja Waldegårdille vuoden 1985 Safari-ralli oli hänelle jo uran kymmenes kerta tässä kilpailussa. Lisäksi Waldegård oli juhlinut Keniassa voittoa kaksi kertaa aikaisemmin, edellisen kerran vuotta aiemmin eli 1984.

Lähes 5200 kilometriä pitkälle kilpailureitille lähdettäessä Kankkunen oli evästetty kokeneimpien tahojen toimesta useaan kertaan ohjeilla, että nuoren suomalaisen oli hyvä lähteä ajamaan omaan tahtiin ja autoa säästelevä ajotyyli olisi järkevin tapa edetä tässä kilpailussa. Muutamaan otteeseen Kankkunen kuitenkin nämä ohjeet unohti ja erityisesti tilanteissa, kun hänet ohitettiin reitillä muiden kilpailijoiden toimesta.

Yksi tälläinen ohitustilanne nousi lopulta merkittävään rooliin siinä, että Kankkunen lopulta päätti noudattaa annettuja ohjeita ja että Safari-ralli vuosimallia 1985 päättyi laukaalaisen debytantin sensaatiomaiseen voittoon.

– Kävin tosi kuumana, kun ukkoja tuntui pyyhkivän ohi molemmilta puoliltani. (Shekhar) Mehtan auton ilmestyminen rinnalleni oli sitten viimeinen pisara. Ajattelin, että hän nyt ainakin tietää mitä vauhtia Safarissa voi mennä, kun oli voittanutkin kisan jo viisi kertaa. Kun Mehta ajoi ohitseni, heitin hyvät lupaukseni ja lähdin hänen vauhtiinsa, Kankkunen muistelee.

Kyseisellä etapilla tie oli sateen kastelema ja erittäin liukas. Kun Mehta huomasi, että Kankkunen yritti pysyä hänen kannoillaan, löi kenialainen Nissaninsa oikean polkimen lattiaan ja yritti karistaa Kankkusen kannoiltaan. Lopulta tuo yritys päättyi rajuun ulosajoon.

– Mehta kajautti viidakkoon siinä silmieni edessä. Se oli uskomaton näky! Perästä päin hän kuulemma manaili kovastikin, että antoikin nuoren pojan ajattaa itsensä ulos, Kankkunen sanoo.

Kokeneen kilpakumppanin kohtalo sai Kankkusen rauhoittamaan menoaan ja maalissa odotti huikea palkinto, Safari-rallin yleiskilpailun voitto, mikä oli Kankkuselle samalla uran ensimmäinen voitto MM-sarjassa. Voiton myötä Kankkunen nousi oikeastaan ensimmäistä kertaa koko Suomen kansan tietoisuuteen, todelliseksi koko maan urheilusankariksi, kun aiemmin hänen tekemisiään oli lähinnä seurattu vain Keski-Suomessa ja Laukaassa.

Laukaan kuntalaiset järjestivät Kankkuselle lentokentälle vastaanottoseremonian, jonne paikan päälle saapui parisataa ihmistä vastaanottamaan rallisankariaan ja tapahtumasta tuli valtakunnan tason uutinen. Kankkunen voitti Safari-rallin urallaan vielä kahdesti tuon jälkeen, vuosina 1991 ja 1993.

Safari-rallin 1985 lopputulokset

1) Juha Kankkunen (Toyota) 53 tuntia 4 minuuttia
2) Björn Waldegård (Toyota) + 34 minuuttia
3) Mike Kirkland (Nissan) + 43 minuuttia
4) Rauno Aaltonen (Opel) + 53 minuuttia
5) Erwin Weber (Opel) + 1 tunti 46 minuuttia
6) Alain Ambrosino (Nissan) + 2 tuntia 40 minuuttia
7) Timo Salonen (Peugeot) + 3 tuntia 51 minuuttia
8) Yasuhiro Iwase (Opel) + 7 tuntia 4 minuuttia

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

Lähde: Ruutulippu tv-ohjelman juhlakirja “Suuret mestarit”


Facebook kommentit