Kimiläinen sai vastauksen siihen miksi auto sammui startissa – “Se oli turhauttavaa”

24.7.2022 / 12:07
Emma Kimiläiselle Ranskan viikonloppu ei tuonut pisteitä (Kuva: Penny Harrison / W Series).

[ A- ] / [ A+ ]

Vain naisille tarkoitetun W Series -formulasarjan kauden viides osakilpailu ajettiin lauantaina Paul Ricardin radalla Ranskassa. Kilpailusta tuli jälleen kerran Jamie Chadwickin näytös, kun taas Emma Kimiläinen joutui perjantain aika-ajojen jatkoksi kokemaan pettymyksen myös varsinaisessa kilpailussa.

Perjantaina ajetuissa aika-ajoissa Emma Kimiläinen, joka edellisessä osakilpailussa Englannin Silverstonessa ajoi toiseksi, tuskaili autonsa säätöjen kanssa ja sijoitus oli vasta kymmenes. Kimiläiseltä odotettiin lauantain kilpailussa vahvaa nousua kohti kärkeä, mutta vaikeudet alkoivat heti startissa. Vihreän valon sytyttyä Kimiläisen auto jäi lähtöruutuun, muiden kuljettajien painellessa tylysti ohi suomalaisesta.

– Sain uutta tietoa tapahtuneesta nähtyäni datatiedot. Auto sammui startissa, koska kytkin oli ylikuumentunut ja sulanut, Kimiläinen kommentoi Instagram-tilillään sunnuntaina.

Kimiläisen mukaan kytkimen sulamiseen syynä oli kuuma sää, sekä kuljettajan tekemä harjoitusstartti ennen varsinaista starttia.

– Minulla ei ollut kytkintä ja siksi auto sammui. Se oli turhauttavaa, koska hyvän reaktioni ansiosta siitä olisi tullut yksi urani parhaista starteista, mutta ilman kytkintä se tietenkin oli hieman vaikeaa. Onneksi kuitenkin pääsin liikkeelle, kun käynnistin auton uudestaan, auton ollessa hieman liikkeessä, koko porukan viimeiseksi epäonnistuneen startin myötä pudonnut Kimiläinen kertasi starttihetken tapahtumia.

Kimiläinen saapui ruutulipulle lopulta sijalla 12. Voittoon ajoi jälleen kerran sarjan kaksinkertainen mestari Jamie Chadwick, joka on vienyt nimiinsä kauden kaikki viisi osakilpailua. Brittikuljettajan voittoputki on tällä hetkellä seitsemän osakilpailun mittainen, sillä Chadwick voitti myös viime kauden kaksi viimeistä osakilpailua.

Lauantain kilpailussa Chadwick näytti suuruutensa heti startin jälkeen, kun aika-ajoissa saadun rangaistuksen myötä paalupaikan sijaan kolmannesta lähtöruudusta matkaan lähtenyt Jenner Racing -tiimin kuljettaja oli noussut kilpailun johtoon jo ennen avauskierroksen puoliväliä. Toinen ja kolmas sija menivät Espanjaan, kun Belen Garcia ajoi toiseksi ja Nerea Marti oli kolmas.

Vaikka kausi on vasta puolivälissä, ei Chadwickin kolmatta peräkkäistä mestaruutta tässä sarjassa kyseenalaista kukaan. Sen sijaan hopea- ja pronssimitalista tullaan loppukauden aikana näkemään tiukka taistelu ja tuossa taistelussa mukana on myös Kimiläinen, joka Ranskan viikonlopun jälkeen on pisteissä kuudentena. Erot Chadwickin takana ovat pieniä, Abbi Pulling toisella sijalla kun on 13 ja Beitske Visser kolmannella sijalla kymmenen pistettä Kimiläisen edellä.

W Series -sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan Hungaroringin radalla Unkarissa tulevana viikonloppuna, 30. heinäkuuta.

Ranskan kilpailun tulokset

1) Jamie Chadwick (GBR) 33.14,804
2) Belen Garcia (ESP) + 2,400
3) Nerea Marti (ESP) + 3,233
4) Beitske Visser (NED) + 5,581
5) Alice Powell (GBR) + 6,972
6) Marta Garcia (ESP) + 10,506
7) Fabienne Wohlwend (LIE) + 12,126
8) Sarah Moore (GBR) + 13,061
9) Abbi Pulling (GBR) + 13,307
10) Jessica Hawkins (GBR) + 13,765

———

12) Emma Kimiläinen + 19,558

 

 

Pistetilanne 5/10 osakilpailun jälkeen

1) Jamie Chadwick (GBR) 125
2) Abbi Pulling (GBR) 53
3) Beitske Visser (NED) 50
4) Nerea Marti (ESP) 43
5) Belen Garcia (ESP) 42
6) Emma Kimiläinen 40
7) Alice Powell (GBR) 40
8) Marta Garcia (ESP) 36
9) Jessica Hawkins (GBR) 24
10) Fabienne Wohlwend (SUI) 20

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit