Kimiläiselle pettymys Ranskan aika-ajoissa, pistejohtajalle lähtöruuturangaistus

23.7.2022 / 11:39
Emma Kimiläinen ei yltänyt aika-ajoissa kärjen vauhtiin (Kuva: Penny Harrison / W Series).

[ A- ] / [ A+ ]

Vain naisille tarkoitetun W Series -formulasarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Paul Ricardin radalla Ranskassa. Perjantaina ohjelmassa oli aika-ajot.

Taistelussa paalupaikasta koettiin draamaa, kun sarjan kaksinkertainen mestari ja tänä vuonna kaikki osakilpailut voittanut Jamie Chadwick ajoi nopeimman ajan, mutta britille tuomittiin aika-ajojen jälkeen kahden lähtöruudun rangaistus. Britti oli varikolta radalle tullessaan ajanut radan ja varikolta poistumistien välisen valkoisen viivan päälle mikä sääntöjen mukaan on kiellettyä. Chadwick starttaa lauantain kilpailuun kolmannesta lähtöruudusta.

– Hyväksyn rangaistuksen. Tiesin heti sillä hetkellä, että tein virheen. En tehnyt sitä tahallani, vaan hämärässä ja se miten valkoinen viiva heijastuu vähäisessä valossa, oli vaikeaa nähdä missä se viiva menee. Katselin peilejä ja kun huomasin virheeni, niin yritin korjata tilanteen, mutta vahinko oli jo tapahtunut, Chadwick kertasi tapahtunutta sarjan tiedotteessa.

Vaikka Chadwick virheensä myönsikin ja siitä saadun rangaistuksen hyväksyi, niin hän myös totesi varsin kovan tuomion aiheuttaneen turhautumista.

– Yleensä näistä on annettu huomautus, mutta he käsittelevät nämä tapauskohtaisesti, Chadwick arvioi.

Toisen epäonni on tunnetusti toisen onni ja tällä kertaa se oli sitä sarjan pistekolmoselle Beitske Visserille, joka saavutti nyt W Series -uransa ensimmäisen paalupaikan. Visser saa eturiviin seuraa Nerea Martista, kun taas toisesta rivistä matkaan lähtevät Chadwick ja Marta Garcia. Aika-ajot olivat melkoista espanjalaisjuhlaa, sillä sarjan kaikki kolme espanjalaiskuljettajaa mahtuivat tuloksissa viiden parhaan joukkoon.

Emma Kimiläiselle aika-ajot olivat iso pettymys. Edellisessä osakilpailussa Englannissa kauden ensimmäisen palkintosijoituksensa saavuttanut Kimiläinen oli jo vapaissa harjoituksissa vaikeuksissa autonsa säätöjen kanssa, eikä vaikeudet loppuneet aika-ajoissakaan, vaan tuloksena oli kymmenes lähtöruutu.

Brittikuljettajien osalta nähtiin yllätyksellinen käänne, kun sarjan pistekakkonen ja -viitonen, Abbi Pulling, sekä Alice Powell, ylsivät aika-ajoissa vasta 11. ja 12. nopeimpaan aikaan. Sen sijaan briteistä pisteissä kahdeksantena oleva Jessica Hawkins oli kahdeksanneksi nopein ja vasta kuusi pistettä tänä vuonna kerännyt Abbie Eaton peräti kuudenneksi nopein.

Kilpailu Ranskassa käynnistyy lauantaina kello 15.50 Suomen aikaa.

Ranskan aika-ajot

1) Beitske Visser (NED)
2) Nerea Marti (ESP)
3) Jamie Chadwick (GBR)
4) Marta Garcia (ESP)
5) Belen Garcia (ESP)
6) Abbie Eaton (GBR)
7) Fabienne Wohlwend (LIE)
8) Jessica Hawkins (GBR)
9) Sarah Moore (GBR)
10) Emma Kimiläinen

———-

11) Alice Powell (GBR)
12) Abbi Pulling (GBR)
13) Bruna Tomaselli (BRA)
14) Juju Noda (JPN)
15) Teresa Babibkova (CZE)
16) Emely de Heus (NED)
17) Chloe Chambers (USA)
18) Bianca Bustamante (FIL)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit