Kiviniemi ja Mälkönen ensimmäistä kertaa kolmen joukossa – “Pienellä riskillä vielä parempi”

18.2.2019 / 18:40
Kristian Kiviniemi ja Enni Mälkönen, Kouvolan SM-rallissa sijoitus kolmas (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Kristian Kiviniemi kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa sijoittuivat Kouvolan SM-rallissa viikonloppuna kolmanneksi. Kyseessä oli molemmille ensimmäinen kerta kolmen parhaan joukossa rallin SM-sarjan yleiskilpailussa.

Perjantaina ajettujen kahden erikoiskokeen jälkeen Kristian Kiviniemi, 26, ja Enni Mälkönen, 28, löytyivät tulosluettelosta sijalta kuusi. Eroa kärkeen kertyi 17 kilometrin matkalla jo peräti 16,6 sekuntia.

– Perjantai oli meille vaikea. Hämärässä ajamisessa ja silmälasien käytössä on jotain mitä tarvitsee muuttaa. Hankala alku latisti vähän tunnelmaa, mutta lauantaina sujui jo paremmin, Kiviniemi kertaa kilpailun kulkua tiedotteessa.

Lauantaina Kiviniemi teki tasaista nousua kohti kärkeä ja ennen viimeistä erikoiskoetta sijoitus oli neljäs, eroa kärkeen oli 9,5 sekuntia ja kolmanteen sijaan 2,9 sekuntia. Kun kolmantena ollut Henrik Pietarinen piipahti viimeisellä erikoiskokeella hangessa, niin Kiviniemi nousi lopulta kolmanneksi.

– Sijoitus tyydyttää. Tiet olivat pehmeät, kun keli oli plussalla. Otin viimeisen erikoiskokeen jo maltilla, vaikka pienellä riskillä tulos olisi voinut olla vielä parempi, Kiviniemi pohti maalissa.

Kiviniemelle ja Mälköselle nyt tullut palkintosijoitus oli molemmille ensimmäinen SM-sarjassa yleiskilpailun puolella.

– Aloitus oli vähän varovainen. Lauantaina ajo kulki ja ajoimme kärkeä kiinni. Se oli sellaista tasaista ajoa, ei limitillä, eikä isompia virheitä, vaikka pohjat (EK6) ajoimmekin. Viimeisellä pätkällä oli pituutta 28 kilometriä, joten mitä vain olisi vielä voinut tapahtua. Emme pystyneet iskemään siellä, sillä Teemu (Asunmaa) ajoi hurjat pohjat. Hyvä tulos kuitenkin meiltä, vaikka ainahan sitä jotain pientä jää hampaankoloon, Mälkönen kommentoi kilpailun jälkeen.

Kiviniemi on SM1-luokan pisteissä kahden osakilpailun jälkeen toisena, 26 pisteen päässä pistekärki Asunmaasta, joka juhli voittoa Kouvolassa. Seuraava osakilpailu, talvikauden päättävä Itäralli Joensuun ympäristössä, ajetaan lauantaina 2. maaliskuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit