Kolmelle kuljettajalle kartingin MM-stipendit – “Tuli vähän yllätyksenä”

22.8.2017 / 13:30
Yksi stipendin voittajista on OK-junior-luokassa kilpaileva Niko Perttala (Kuva: AKK / Outi Talikka).

[ A- ] / [ A+ ]

Kartingin SM-sarjan kauden 2017 alussa julkaistun stipendiohjelman voittajat on valittu. Stipendien myötä kolme suomalaiskuljettajaa lähtee kilpailemaan kartingin maailmanmestaruudesta kolmessa luokassa. Nämä kuljettajat ovat Niko Perttala, Thomas Lindfors, sekä Henri Kokko.

OK-junior- ja OK-luokkien voittajat kisaavat MM-kullasta CIK-FIA World Champs & CIK-FIA Junior Champs PF international -kilpailussa Englannissa 21.-24. syyskuuta. OK-junior-luokassa stipendin voitti 14-vuotias, Pirkanmaan Karting ry:tä (PirKa) edustava Niko Perttala. Perttala ajoi kuluneella SM-kaudella luokassaan pronssille.

– On hienoa saada tämä stipendi ja se tuli vähän yllätyksenä. Alkukaudesta en tätä ehkä olisi osannut odottaa, mutta loppukausi meni sitten paremmin. Englannissa en ole ennen käynyt, joten nyt on sitten ensimmäinen reissu sinne. Tavoitteena on se, että pääsen finaaliin ajamaan ja jonkin verran yritetään harjoitella tässä vielä ennen MM-kisoja, Perttala kertoo.

OK-luokan MM-taisteluun stipendin myötä lähtee puolestaan 17-vuotias Thomas Lindfors. Lindfors ajoi OK-luokan SM-hopealle kaudella 2017 ja edustaa niin ikään Pirkanmaan Karting ry -seuraa.

– Erittäin hyvältä tuntuu ja tämä tuli kyllä positiivisena yllätyksenä. Lähtökohdat ovat ihan suotuisat, sillä Alahärmän EM-kisa antoi hyvät pohjat kansainväliseen meininkiin. Rata ei ole tuttu, mutta sen verran katsoin, että tiukkoja mutkia ja yksi tunnelinkin siellä on. Kymmenen parhaan joukkoon on tarkoitus ajaa, Lindfors ennakoi.

KZ2-luokasta MM-kilpailuun lähtee Suomen mestaruudenkin jo tällä kaudella voittanut 23-vuotias Henri Kokko. Monako FK -seuraa edustavan Kokon osalta MM-kilpailu ajetaan Saksan Wackersdorfissa 6.-10. syyskuuta.

– Nämä MM-kisat ovat olleet koko kauden päätavoite jo alusta asti, joten tietysti on nyt hienoa päästä sinne. Pari kertaa ollaan käyty jo MM-radalla testaamassa. Se on kaikille aika tuttu rata, sillä siellä on ajettu paljon viime vuosina. Parastamme lähdetään sinne tekemään ja kuuden parhaan joukkoon olisi tarkoitus iskeä. Taso on kuitenkin siellä niin älyttömän kova, että kaiken pitää onnistua ihan nappiin. Näen kuitenkin, että siellä on ihan täysin realistiset tavoitteet pärjätä, Kokko toteaa.

MM-stipendit nuorille kuljettajille mahdollistavat Suomen autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry, sekä yhteistyökumppanit Ninar, Racing Service Jaatinen, MPT-Racing, Koski Motorsport, OSN-Power ja Kohtala Sports. Nyt ensi kertaa lanseerattu stipendi sisältää auton rungon, moottorin, tallipaikan, renkaat ja osallistumismaksun kilpailuun.

Teksti: Kartingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit