Komea nousu finaalissa toi Philip Miemoisille maailmanmestaruuden

5.11.2019 / 18:51
Kausi 2019 toi Philip Miemoisille Suomen mestaruuden ja maailmanmestaruuden (Kuva: APR Competition).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Legends-luokan MM-finaalit ajettiin viime sunnuntaina Atlantassa, Yhdysvalloissa. Suomalaisen APR Competition -tiimin Philip Miemois oli Pro-luokan finaalissa neljäs ja voitti kokonaispisteissä Legendsien maailmanmestaruuden. Kilpailujen järjestelyt ja tuomaripeli jättivät kuitenkin monilta osin toivomisen varaa.

APR Competition -tiimistä MM-finaaleihin osallistuivat Leevi Lintukanto, Philip Miemois, sekä Johan Ahokas. Ensimmäistä Legends-kauttaan ajava Lintukanto osallistui tulokaskuljettajien Semi-Pro-luokkaan, kun taas hallitseva Suomen mestari Miemois ja tiimin keulamies Ahokas ajoivat Pro-luokassa.

Semi-Pro-luokan MM-finaali tarjosi viihdettä koko rahan edestä, kun kilpailu jouduttiin ulosajojen vuoksi keskeyttämään kymmenen kierroksen kilpailun aikana lähes joka kierroksen jälkeen. Lintukanto ja yhdysvaltalainen Jack Walker olivat ennen finaaliviikonloppua tasapisteissä MM-sarjassa. Lintukanto paranteli koko ajan asemiaan ja oli viimeisellä kierroksella kuudentena heti Walkerin perässä.

Suomalaisen kiri ei aivan riittänyt, vaan Lintukanto jäi harmittavat 0,035 sekuntia kilpakumppanilleen ollen maalissa viidentenä. Yksi auto viiden kärjestä hylättiin vielä kilpailun jälkeisessä katsastuksessa, joten Lintukannon lopullinen sijoitus sekavassa finaalissa oli neljäs. Pisteissä 17-vuotias oli toinen, jääden kolme pistettä Walkerille.

Myös Pro-luokan finaali keskeytettiin useampaan otteeseen. Hallitseva Legendsien Suomen mestari Miemois teki hienon nousun 13. lähtöruudusta lopulta neljänneksi ja varmisti samalla mestaruuden nimiinsä. Kuten Pro-luokan alkuerässä, myös finaalissa Ahokkaan päälle ajettiin, mikä tiputti hänet kuudennelta sijalta lähes takariviin. Ahokas teki lujaa nousua ylöspäin ja onnistui kipuamaan seitsemän sijaa aina 16. sijalle saakka, mutta kierrokset loppuivat auttamattomasti kesken.

Tuomaripeli oli viikonloppuna monin paikoin kyseenalaista, eikä reilu peli kuulunut kilpailun sanavarastoon. Kilpailijoiden ajotyyli ja tuomarien toiminta oli todella röyhkeää ja pilasi esimerkiksi Ahokkaan viikonlopun jo lauantain alkuerässä. Ahokas joutui rangaistuksena jättäytymään kärkipaikalta koko joukon viimeiseksi, kun yhdysvaltalaiskilpailija ajoi Ahokkaan päälle ja ajautui itse tilanteessa ulos.

Seuraavaksi APR Competition -tiimi suuntaa ajatuksensa Jäärata SM 2020 -sarjaan, joka on tarkoitus ajaa ensimmäistä kertaa tulevana talvena.

Teksti: APR Competitionin tiedote


Facebook kommentit