MOTORSPORT

Konkari Dixon Detroitin ykkönen

Chip Ganassi Racingin Scott Dixon osoitti jälleen kerran, miksi hän on IndyCar-sarjan kuusinkertainen mestari. Uran 58. voitto tuli vahvan strategisen taidonnäytteen ansiosta.

Kauden kuudes osakilpailu ajettiin Detroitissa. Ahdas katurata tarjosi viihdyttävän kisan, jota väritti lisäksi vesisade. Kisan ensimmäiset kolme neljännestä olivat yhtä kaaosta; kahdeksat keltaiset liput ja 47 kierrosta turva-auton perässä. Pisin jakso ilman ongelmia oli 13 kierrosta, joka sai kisainsinöörit raapimaan päätään.

Kierroksella 34 Detroitin katuradan yli pyyhkäisi sadekuuro, joka sai aikaan liikehdintää varikolla. Sade ei näkynyt tutkakuvissa, joten tiimien oli päätettävä jatkaako radalla ja odottaa sateen menevän nopeasti ohi vai vaihtaako renkaat.

Dixon, Marcus Ericsson ja Kyle Kirkwood olivat niiden kahdeksan kuljettajan joukossa, jotka eivät tulleet vaihtamaan sadekelin renkaita. Päätös helpotti heitä nousemaan tuloksissa korkeammalle, sillä sade ei kestänyt kauaa.

Dixon ja hänen strategiasta vastaava insinöörinsä Mike Hull onnistuivat taktiikassaan, ja kuusinkertainen mestari kurvaili lopulta kauden toiseen voittoonsa 0,856 sekunnin erolla Ericssoniin. Kolmas oli Marcus Armstrong, jolle palkintokorokesija oli uran ensimmäinen.

– Tiimi onnistui tänään täydellisesti ja strategiamme oli tänään oikea.

– Kisassa on paljon muuttujia; pysy erossa ongelmista, pidä auto radalla. Sitten oli vielä sade, joka teki kaikesta yhtä sekamelskaa. Ei ollut mitään käsitystä, miten paikat vaihtuisivat tai kannattaako riskinotto. Nyt se kannatti ja voitimme, Dixon totesi kisan jälkeen.

Kauden toisen voittonsa myötä Dixon nousi sarjan kärkeen 18 pisteellä ohi tallikaverinsa Alex Paloun. Hallitseva mestari Palou oli vasta 16.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com