MOTORSPORT

Korhola altavastaajana Viron EM-ralliin – “Tiedämme, että annamme tasoitusta”

Pacco Motorsportin tiimi suuntaa ensimmäistä kertaa omalla autollaan Suomen rajojen ulkopuolelle, kohti Viron EM-rallia. Benjamin Korholalla ja kartanlukija Sebastian Virtasella on vahva luotto omaan tekemiseen.

Rallin EM-sarjan osakilpailu ERC Delfi Rally Estonia järjestetään Tarton ja Etelä-Viron teillä tulevana viikonloppuna. Virossa on neljänä edellisenä ajettu MM-sarjan osakilpailu ja nyt seitsemän vuoden tauon jälkeen se löytyy EM-sarjan kalenterista.

Viron tiestö on tunnetusti erittäin nopeaa, josta kuitenkin löytyy myös teknisempiä osuuksia.

– Edessä on mielenkiintoinen viikko, jonka aikana varmasti tulee vastaan paljon uusia asioita. Seinäjoen SM-rallin jälkeen valmistautuminen on edennyt täydellä höyryllä kesäkauden kisoihin. Valmistautumiseen on haluttu panostaa ja se pyritään tekemään mahdollisimman ammattimaisesti, Korhola kertoo tiedotteessaan.

– Tiedämme, että annamme autollamme tasoitusta, mutta meillä on tiedossa asioita, mitä voimme kehittää. Kyse on vain siitä, että ne ovat pitkiä prosesseja tehtaan kanssa, jotka vievät aikaa. Saatamme olla hieman takamatkalla muihin nähden, mutta meillä on vahva luotto omaan tekemiseen.

Tiimipäällikkö Kimmo Koivusen mukaan tavoitteena on olla rallin paras Hyundai.

– Odotukset ovat korkealla, mutta meidän on muistettava myös realiteetit. Kokemusta ei vielä ole paljon, ei Viron tiestöstä kuin autostakaan, mutta kuljettajapari korvaa näitä puutteita varmasti. Se tuo meille toivottavasti hyvän sijoituksen, Koivunen sanoo.

Ensimmäinen yhteinen kv-kisa

Korhola on kerryttänyt testikilometrejä ja tavoitteet on asetettu korkealle Viron suhteen. Viime vuodelta osittain tuttu rallin reitti on Korholalle mieluisa.

– Kisaan valmistautuminen on mennyt hyvin. Onnistuneet testit Suomessa toivat pieniä muutoksia autoon, jotka tuntuivat hyviltä. Virossa ajamme vielä alkuviikosta testejä, joissa haemme viimeiset säädöt ja hyvän kisafiiliksen.

– Reitti on hyvin samanlainen viimevuoteen nähden, jolloin ajoimme Rally3-autolla, pidin niistä teistä paljon. Tavoitteena on tämän kauden parasta suoritus, vaikka taso on todella kova. En kuitenkaan ota siitä turhia paineita. Täysillä pitää mennä heti alusta lähtien, mikäli haluaa hyville sijoille, Korhola kertoo.

Viron EM-ralli on kuljettajaparin ensimmäinen ulkomaan kisa yhdessä. Kartanlukija Sebastian Virtanen lähtee luottavaisin mielin kovatasoiseen ralliin.

– Hyvillä mielin lähdetään. Tämä on kauden ensimmäinen ulkomaan kisa ja Viron nopeilla teillä saa laskea isoa kovaa, Virtanen toteaa.

– Isompaan kisaan valmistautuminen on aina erilaista, ja erityisesti kun se tapahtuu Suomen rajojen ulkopuolella, asiointikieli on englanti. Lisäksi EM-kisassa on omat sääntökoukeronsa, joihin on pitänyt tutustua. Toki periaate on silti sama: nopein voittaa, hän lisää.

Viron EM-ralli alkaa perjantai-aamuna ajettavalla aika-ajoilla, jossa ratkaistaan lähtöjärjestys. Kisan ensimmäinen erikoiskoe starttaa samana iltana 19.35. Kilpailussa ajetaan kaiken kaikkiaan 14 erikoiskoetta.  

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com