MOTORSPORT

Korholalla vaikeaa Turun SM-rallissa

Pacco Motorsportin kuljettajapari Benjamin Korhola ja Sebastian Virtanen sijoittuivat viidenneksi haastavassa SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa. Vaikeuksista huolimatta sijoitus SM1-luokan kakkosena säilyi.

Korhola lähti viikonloppuun kovin odotuksin ja jahtaamaan korkeimpia sarjapisteitä. 

– Reitti on suht samanlainen kuin aikaisempina vuosina, mutta silloin olemme ajaneet etuvetoisella. Nyt olemme Rally2-autolla, joten se on aivan erilaista. Tämä on myös ensimmäinen sorakisa Rally2-autolla, joten sillä tavalla ollaan uuden edessä, vaikka talvikaudella onkin kerätty kilometrejä.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään ja yritetään heti alusta puristaa kaikkemme. Sitten näkee, miten se ajallisesti riittää, mutta lähdetään nauttimaan, Korhola pohti ennen rallin alkua.

Korhola avasi perjantai-illan neljänneksi nopeimmalla ajalla, mutta illan toisella EK:lla sattui ajovirhe ja kaksikko joutui hakemaan hieman vauhtia pellolta. Näin ollen lauantaiaamuun startattiin SM1-luokan kuudennelta sijalta, 38,5 sekuntia kilpailua johtanutta Asunmaan perässä.

Korholan epäonni jatkui heti lauantaiaamuna, kun kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella sattui harvinaisempi tuplakaato.

– 50 metriä päästiin ensimmäistä EK:ta, kun liukkaus yllätti ja auto kaatui katolleen. Yleisön avulla päästiin sieltä kuitenkin ylös ja matka jatkui, kunnes kaadettiin vielä toisen kerran, mutta se meni samoilla vauhdeilla takaisin pyörilleen ja päästiin ajamaan maaliin asti, Korhola kertaa tiedotteessaan.

Huolto saikin paiskia hommia auton kanssa. Kaksikon onneksi Turun kilpailu oli  “lähikisa” ja esimerkiksi tarvittava tuulilasi saatiin ripeästi tuotua tiimin kotipaikkakunnalta Mustiosta, avuliaan ystävän ansiosta.

Vasarat heiluivat ja teippiä kului, mutta huoltoaika kuitenkin riitti ja mekaanikot saivat auton jälleen kilpailukuntoon. Kaadon jälkeen ilmeni pientä teknistä vikaa, eikä sitä saatu ratkaistua kilpailun aikana.

Iltapäivän lenkille lähdettiin auraajan roolissa, kun edellä ajanut kilpakumppani joutui jättämään leikin kesken aamun ensimmäisellä erikoiskokeella. Päivän lopuilla erikoiskokeilla ajat riittivät kolmen sakkiin ja lähimmäksi pohja-aikaa päästiin vielä viimeisellä erikoiskokeella rengasrikosta huolimatta.

Lukuisista vastustamisista huolimatta, kaksikko jatkoi hyvällä fiiliksellä kilpailun loppuun ja jatkavat sarjan pistetilanteessa toisena.

Seuraava sarjan kilpailu ajetaan jo kolmen viikon päästä Pohjanmaan lakeuksilla, joten huollolla riittää töitä auton kanssa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com