MOTORSPORT

Korhonen lataa kovan tavoitteen – “Jos kaikki menee täydellisesti”

Rautio Motorsportin Roope Korhonen suuntaa kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa Ruotsin MM-ralliin tulevana viikonloppuna, kun edessä on ensimmäinen WRC2-luokan kilpailu uudella autolla.

Kaksikko ajoi reilu viikko sitten debyyttirallin Toyotan uudella Yaris Rally2 -autolla Arctic Lapland Rallyssa sijoittuen SM1-luokassa kolmanneksi.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään, kun alla on onnistunut Rovaniemen keikka. Auto toimi hienosti ja suorituskyky tuli todistettua, joten lähtökohdat ovat oikein hyvät. MM-sarjan kisat ovat luonteeltaan täysin erityyppisiä SM-ralleihin verrattuna. Kukaan ei säästele missään vaiheessa, vaan luvassa on täyttä tykitystä koko viikonloppu, ennakoi Korhonen tiedotteessaan.

Korhonen ajoi viime vuonna Ruotsin MM-rallissa ja voitti WRC3-luokan osakilpailun selkeällä erolla. Tämän vuoden reitti on suurilta osin sama kuin vuosi sitten.

– Oikeastaan ensimmäistä kertaa päästään hyödyntämään vanhoja nuotteja ja tutustumaan MM-rallin erikoiskokeisiin omilta videoilta. Se helpottaa paljon, kun päästään tuttuihin ralleihin kilpailemaan, eikä kaikki ole ihan uutta.

Tulostavoitteiden suhteen viime vuoden WRC3-mestari on toiveikas, mutta varovainen.

– Jos päästään ajamaan ralli ilman ongelmia, viiden sakissa oleminen tyydyttää. Ja jos ralli menee ihan täydellisesti, pitäisin podium-sijoitusta mahdollisena, Korhonen miettii .

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com