MOTORSPORT

Korhonen odottavaisena Puolan MM-ralliin – “Ehdottomasti hyvä asia”

Rallin SM-sarjan kärkinimi Roope Korhonen ja kartanlukijansa Anssi Viinikka starttaavat odottavaisina Puolan nopeille sorateille. Rautio Motorsportia edustava Korhonen kilpailee kauden kolmannessa WRC2-luokan kilpailussaan tutulla Toyota Yaris Rally2:lla.

MM-urakka alkoi Ruotsista nelossijalla, mutta kauden avauksen jälkeen alkoivat vastoinkäymiset.

– Toivotaan, että kurssi kääntyy MM-sarjan puolella. Ruotsi meni ihan ok, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa. Portugalissa autossa oli ihan selkeä vika, mutta sitä ei pystytty korjata kilpailun aikana. Sardinia jäi väliin selän takia, eikä se koskaan ole hyvä, jos jää kilometrit ajamatta.

– Nyt onneksi SM-sarjan puolella Pohjanmaalla saatiin virheetön suoritus, vaikken ihan täysin tyytyväinen ole vauhtiin, jota siellä ajettiin, laukaalainen kertoo tiedotteessaan.

Korhonen uskoo, että Puolan kaltainen nopea soraralli sopii hänelle hyvin.

– Olen aina tykännyt kovavauhtisista kisoista, ja Viro on ollut oma suosikki kalenterissa. Puolan pätkät ovat varmaan vähän samantyylisiä, mutta todennäköisesti pehmeämpiä ja toinen lenkki tulee olemaan mielenkiintoinen, jos tienpohja pettää.

– Nythän siellä ei ole ajettu moneen vuoteen, joten kokemuserot tasoittuvat, ja tämä on ehdottomasti hyvä asia meille, kertoo Korhonen.

Puolan MM-ralli alkaa torstai-iltana Mikołajkin yleisöerikoiskokeella, jonka jälkeen luvassa on kolmen päivän aikana vielä reilut 300 km kovavauhtisia erikoiskokeita. Maaliin saavutaan sunnuntaina iltapäivällä.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com