MOTORSPORT

Korpiahon SM-kenraali päättyi ulosajoon – Salon Peugeot kärsi isot vauriot

Vanhan sanonnan mukaan huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa, mutta Erkka Korpiahon tapauksessa se ensi-ilta taitaa jäädä näkemättä ja kokematta, sen verran huonoon kuntoon kalusto viime lauantaina ajetun testirallin ulosajon myötä meni.

Viimeiset neljä kautta Peugeot 208 T16 R5 -autolla kilpaillut rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo teki syyskuun alussa merkittävän päätöksen, kun karkkilalainen ilmoitti Sastamalan osakilpailun jälkeen, että SM-sarjan kauden päätösosakilpailussa alla tulee olemaan tutun Peugeotin sijaan Printsport Racingin Skoda Fabia R5.

– Meillä on Peugeotin ja merkin maahantuojan Auto-Bon Oy:n kanssa loistava yhteistyöjakso. Kun autoani kohtaan osoitettiin kiinnostusta ja mahdollisuuteni SM-mitaleihin edellisen osakilpailun jälkeen olivat menneet, niin yhteistyökumppaneideni ehdotuksesta päädyimme tällaiseen kokeiluun ja vuokraratkaisuun, Salo kommentoi tiedotteessaan.

Peugeot ei kuitenkaan jää talliin SM-finaalin osalta, vaan se nähdään Turun ja Salon ympäristössä syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajettavassa rallin SM-sarjan kauden päätösosakilpailussa Erkka Korpiahon käsissä.

– Kyllä nyt saatiin alle todellinen kilpa-auto. Hyvän tuloksen saaminen ei ole oikeastaan enää kuin itsestä kiinni. Varsinkin pienillä teillä auton ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Kerran olen autoa jo ehtinyt ajamaan rallisprint-kilpailussa Ahvenanmaalla ja tarkoituksena on ajaa myös rallia edeltävänä viikonloppuna testikisa, niin saadaan vielä hiukan lisää totuteltua auton ominaisuuksiin, Korpiaho taustoitti pari viikkoa sitten.

Korpiahon mainitsema testikisa oli viime lauantaina Karjaan ympäristössä ajettu South West Motorsport -pienoisralli, jossa kolmelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyi noin 27 kilometriä. Yleiskilpailun voittoon ajoi Mitsubishi Evo 9 -autollaan Mikko Haataja ja rallin SM-sarjan kuljettajista SM3-luokan pisteissä kahdeksantena oleva Jani Luhtaniemi voitti oman luokkansa.

Sen sijaan Korpiahon kilpailu päättyi rajuun ulosajoon ja selvää on, että tämän auton kuntoon saamisen suhteen aika tulee olemaan se pahin vastustaja, rallin SM-sarjan kauden finaalikilpailu kun starttaa Turusta jo tulevana perjantaina. Kuljettaja ja kartanlukija eivät UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan loukkaantuneet ulosajossa.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: EemeliMiki (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com