MOTORSPORT

Korpivaara ja Mazatis hyvässä iskussa Slovakiassa – “Kokonaisuutena viikonloppu oli huikea”

Ilmari Korpivaara ja Benjamin Mazatis ajoivat onnistuneen kilpailuviikonlopun Slovakiaringillä, Slovakiassa GT4 Central European Cup –sarjassa viime viikonloppuna. Molemmista kilpailulähdöistä tuloksena oli kakkossijat ja piste-ero sarjan kärkeen kaventui 23 pisteestä kahteen pisteeseen.

Sarjan neljäs ja toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu Slovakiaringillä alkoi perjantaina vapailla harjoituksilla. Ensimmäisessä vapaassa harjoituksessa tekninen vika vaivasi testaamista ja vian takia lähes puolet ajasta kului varikkosuoralla. Toinen harjoitus sujui paremmin, vaikka kärkeä vauhti ei vielä hätyytellytkään.

Aika-ajo ajettiin lauantai-aamuna. Ilmari Korpivaara sijoittui kahdeksanneksi ja Benjamin Mazatis kuudenneksi.

– Aika-ajossa oli vaikea saada palaset loksahtamaan paikoilleen, koska ajoin Slovakiaringin radalla ensimmäistä kertaa uusilla renkailla. Rajojen löytäminen pitkällä ja hyvin teknisellä radalla ei ollut helppoa, Korpivaara kommentoi.

Ensimmäiseen kilpailulähtöön Mazatis starttasi ruudusta kuusi ja hän onnistui ajovuoronsa aikana nousemaan kolmanneksi. Korpivaara nousi ajovuorollaan puolestaan kolmannelta sijalta toiseksi.

– Eka kisa oli onnistunut. Harjoittelimme ennen kilpailua kuljettajan vaihdosta, jotta voisimme minimoida virheet. Harjoittelun tuloksena onnistuimme tekemään täysin virheettömän varikkopysähdyksen. Olemme toiseen sijaan erittäin tyytyväisiä, vaikka siitä ei aivan maksimipisteitä saakaan. Meillä kävi vielä vähän tuuria, kun sarjaa johtava kuljettaja joutui keskeyttämään ja piste-ero kaventui selvästi, Korpivaara kertoi.

Sunnuntaina ajettiin viikonlopun toinen kilpailulähtö. Korpivaaran kahdeksas lähtöruutu nosti vaatimustasoa hieman ylemmäksi kilpailussa. Onnistuneen ensimmäisen kierroksen jälkeen Korpivaara nousi sija sijalta ylöspäin.

– Tällä kertaa pääsin ajamaan kilpaa ihan tosissaan. Paikat vaihtuivat edestakaisin ja ohituksia pääsi tekemään oikein urakalla, Korpivaara kuvaili.

Mazatiksen ajovuoron alkaessa Korpivaara oli nostanut sijoituksen kahdeksannesta neljänneksi. Mazatis nousi vielä ennen maalia hienosti kaksi sijaa ylöspäin ja toiseksi.

– Kokonaisuutena viikonloppu oli huikea, vaikka alussa oli hieman haasteita. Piste-ero kaventui selvästi ja nyt asetelma viimeistä Zandvoortin osakilpailua ajatellen on erinomainen, Korpivaara korosti.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Zandvoortin legendaarisella GP-radalla 6.-7. lokakuuta Hollannissa.

– Täytyy vielä lisätä, että Slovakiaring oli positiivinen yllätys. Puitteet ovat kunnossa. Tällaisen onnistuneen kilpailun jälkeen on hyvä kääntää katseet kohti seuraavaa osakilpailua, Korpivaara päätti.

Teksti: Ilmari Korpivaara Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com