Kostamo ensimmäistä kertaa upouudella tehdaspyörällä kilpailukauteen

12.3.2024 / 11:29

[ A- ] / [ A+ ]

Erno Kostamon uralla kääntyy uusi lehti, kun hän lähtee katuratamoottoripyörien kilpailukauteen 2024 upouudella BMW:n tehtaan rakentamalla M1000RR Superbikella.

Tähän asti Eno Kostamo on 20-vuotisella kilpaurallaan rakentanut aina pyöränsä itse, mutta nyt BMW:n kilpailuosasto huolehtii tehdasuuden pyörän rakentamisesta Superbike-luokan sääntöjen mukaiseksi kilpuriksi.

– Uus pyörä pitäs tulla tehtaalta ihan valmiina pelinä; ei muuta kun napista käyntiin. Ensimmästä kertoo mie nään sen Kroatiassa ratavarikolla, kun männään sinne ajamaan kauden ekat testit, joensuulainen Kostamo kertoo tiedotteessaan.

Vain päärunko ja tankin BMW-logo ovat samoja kuin tuotantopyörässä, kaikki muu on muokattu kilpailukäyttöä varten täysin uuteen uskoon. Tällaista pyörää ei kuka tahansa voi lähteä ostamaan, mutta Kostamon tähänastiset näytöt riittivät osto-oikeuden saamiseen.

– Siinä auttoi meidän luomat kontaktit ja suurena apuna oli myös minnuu kaluston kuljetuksissa sekä järjestäjien suuntaan auttavana yhteyshenkilönä toimivan Rico Penzkoferin hyvät suhteet Bemariin. Ja varmaan vähän auttoi aikaisempien vuosien menestyskin radoilla. Suatiin keskusteltuu järkevään hintaan tehdaspyörä ja hyvä paketti, ettei kannattanu ruveta haaveilemmaan muista pyörämerkeistä.

Kostamo kilpailee kaudella 2024 sekä Superstock- että Superbike-luokissa, ja viime kauden kilpapyörä muokataan Stock-luokkaan sopivaksi. Kauteen lähdetään omalla 38 Motorsport -tiimillä, mikä jo viime kaudella osoittautui toimivaksi ratkaisuksi.

Erno Kostamon tammikuussa leikatun polven kuntouttaminen on sujunut hyvin, ja ajoasennon edellytämä polven 120 asteen liikerata saavutettaneen pääsiäiseen mennessä. Vielä kolme kuukautta liikutaan polvituen varassa, joskin kauden alla ajettavissa testeissä ajetaan ilman tukea, sillä sen käyttö ei onnistu nahkapuvun alla eikä päällä.

Kilpailukalenteri 2024 noudattaa pitkälti viime vuoden kalenteria:

6.-11.5. North West 200 (Pohjois-Irlanti)
27.5. – 8.6. Mansaaren TT (Mansaari)
4.-7.7. Imatranajo
8.-11.7. Southern 100 (Mansaari)
12.-13.8. IRRC Horice (Tsekki)
16.-17.9. IRRC Frohburg (Saksa)
14.-17.11. Macao GP (Kiina)


Facebook kommentit