MOTORSPORT

Kostamo puolustamaan Imatranajon voittoja ja King of Imatra -titteliä

Katuratamoottoripyöräilijä Erno Kostamolla on edessään kiireinen viikonloppu, kun kahteen kilpailuluokkaan osallistuva joensuulainen nähdään Imatran katuradalla kolmen päivän aikana peräti yhdeksään otteeseen.

Kostamo osallistuu Imatralla IRRC Superbike ja Open Superbike -luokkiin, joten hänet nähdään neljästi aika-ajoissa, molempien luokkien kahdessa kilpailulähdössä ja viikonlopun kruunuksi King of Imatra -kisassa. Eivätkä Kostamon kiireet lopu siihen, vaan jo vuorokausi sunnuntain viimeisen kilpailulähdön päättymisestä hän osallistuu Mansaarella ajettavaan Southern 100 -kisan ensimmäiseen harjoitukseen.

Kostamon uusi BMW M1000RR -kilpuri saapui viikko sitten kertaa Suomeen. Nyt pyörä on huollettu ja käyty läpi Imatran kisaviikonloppua varten.

– Huoltaessa mietin, voiko kerrankin olla kaikki valmiina jo viikkoa ennen. Siinä huoltopäivän päätteeksi päätin kuitenkin, että moottori irrotetaan ja lähetettään vielä tarkastettavaksi BMW:n kilpailuosastolle Saksaan, ja tilataan sieltä toinen moottori Imatralle. Nää on kilpaosaston moottoreita, niin näitä ees sua aukoa itse. Saadaan vähän jännitystä siihen, että kaikki ehtii varmasti valmiiksi perjantaihin kun ensimmäinen harjotus alakaa, Kostamo kertoo tiedotteessaan.

Imatranajon osallistujaluettelot on jo julkaistu, eikä niissä ole Kostamolle yllätyksiä.

– Michael Dunlopin tulo oli itellä jo pitkään tiiossa. On kuitenkin Mansaarella eniten voittoja ajanut kuski, joten hienoo välillä näin päin, että suan hänet omalle kotiradalle. Toivottavasti molemmilla laitteet pellaa, niin on luvassa sekä kuskeille että yleisölle mielenkiintosta taistelua.

– Peter Hickman oli harmissaan ettei piäse mukkaan, kun samana viikonloppuna on BSB-sarjan kisa. Mutta kun saa palkan sieltä, niin töissä on oltava.

Osallistujaluettelossa on kivikovien IRRC-sarjan vakiokuskien lisäksi myös kovia suomalaisvastustajia.

– Siitä ei piäse yli eikä ympäri, että Eemeli Lahti on viettänyt koko elämänsä pyörän piällä ja alkukauden endurance-kisojen jäljiltä ajotuntumakin on kohdallaan, joten Eemeli antaa varmasti vielä viime vuottakin kovemman vastuksen.

– Uusilta ja villinkortin kuskeilta toivon, että kaikilla riittää maltti, että sisäistävät tämän olevan eri laji kuin moottoriradoilla ajettavat kisat. Turhia riskejä ja kolisteluja pittää näissä kisoissa vältellä, ja kunnioittaa kilpakumppaneita, Kostamo muistuttaa.

Kostamon tavoitteena Imatralla on ehjä viikonloppu, ei niinkään tulos.

– Tulos tulloo sen mukkaan mikä on viikonlopun vauhti. Pää on piettävä kylymänä. Jos päivän vauhti ei riitä kärkisijoille, riskillä sitä kärkipaikkaa ei voi tavotella. Ei, vaikka on tuttu rata, sillä just silloin se on vaarallisinta.

Kun kyse on kotikisasta, Kostamo luonnollisesti toivoo runsaasti yleisöä paikalle.

– Erityisesti kisajärjestäjien puolesta toivon erittäin paljon yleisöä paikalle, eikä itsellekään pahaksi ole että tsemppareita on paljon paikalla. Vaikken kyllä kilpailuun keskittyessä ole mikkään maailman sosiaalisin ihminen.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com