MOTORSPORT

Kostamon Mansaaren TT:n urakka puolivälissä

Ratamoottoripyöräilijä Erno Kostamon urakka Mansaaren TT -kisoissa on ollut kaksijakoinen. Vauhti on ollut hyvää, mutta tekniikkamurheet ovat vaivanneet.

Maailman vaativin katuratakisa Mansaaren TT alkoi harjoitusviikolla ja Erno Kostamo nosti keskinopeuttaan viime vuodesta lähes 10 kilometrillä tunnissa.

– Äkkiseltään laskien se kuulostaa aika suurelta erolta, sanoo Erno Kostamo ja nauraa perään.

Kun verrataan joensuulaisen tämän vuoden Mansaaren TT:n tähän mennessä parasta kierrosaikaa 18.24 viime vuoden parhaaseen kierrosaikaan 19.12 ja siten 48 sekunnin parannusta.

– Pittää vaan ajaa kierroksia, niin vauhti tullee ittestään. Kun tuut radalta, ei tunnu että yhtään ois ajanut kovempoo kun ennenkään, Kostamo toteaa tiedotteessaan.

Heti ensimmäisissä treeneissä Kostamo paukutti saman kierrosajan kuin viime vuonna parhaimmillaan kilpailussa. Lisäkierrosten tuoman kokemuksen ohella toinen syy aikojen paranemiseen on uusi BMW M1000RR -pyörä, joka sopii käteen selvästi paremmin kuin viime kauden pyörä, jota myös kokeiltiin treenipäivinä.

Koska uusikin pyörä on moottoriltaan vielä Superstock-sääntöjen mukainen, teki tiimi treeniviikon jälkeen päätöksen ajaa kaikki kilpailulähdöt sillä.

Treeniviikko on ollut repaleinen, sillä harjoitusaikataulut ovat muuttuneet toistuvasti siviililiikenteen onnettomuuksien, radan varteen väärin pysäköityjen autojen ja sääolosuhteiden takia.

– Tiistainakin oltiin jo kypärät päässä ja lähdössä, kun tuli ilmoitus, että epävakaan sään takia lääkintähelikopteri ei voi nousta ilmaan eikä siten pystytä ajamaan.

Käytännössä kaksi treenipäivää jäi eri syiden takia kokonaan ajamatta.

Ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin viime sunnuntaina, ja Kostamo starttasi matkaan omien sanojensa mukaan rennosti. Sektoriajat olivat heti hyvällä tasolla, kunnes tekniikka alkoi piiputtaa.

– Ekalla kierroksella kytkin rupesi luistamaan täydestä laukasta, ei ollut mittään tehtävissä, niin ajoin varovasti takas varikolle. Jos ei olis ollut tätä Kostamon tuuria, niin oishan se voinut vaikka pettää päivää aikasemmin treeneissä, mies harmittelee.

Mansaaren TT:ssä joensuulaisella on edessään vielä kolme kilpailulähtöä: kaksi kolmen kierroksen Superstock-luokan kilpailua ja lauantaina turneen päättävä kuuden kierroksen Senior TT -kisa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com