MOTORSPORT

Kotimainen drifting-kausi starttaa – Ahvenistolla erikoisjärjestelyt

Driftingin SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Seinäjoen Ideaparkissa ajettavalla Finjector SM Pro -luokan osakilpailulla. Tulevalla kaudella ajetaan yhteensä seitsemän SM-arvoista osakilpailua, joista neljä on Pro-luokalle ja kolme Pro2-luokalle. 

Alkavan kauden kilpailut ajetaan vuorotellen siten, että Finjector SM Pro -luokan avausosakilpailun jälkeen vuoronsa saavat Tech-Salmi Pro2 -luokan kuljettajat, joilla avauspisteet ovat jaossa Oulussa OuluZonen radalla 14.-15.6. 

Oulun jälkeen molemmat luokat kilpailevat Lapuan Ala-Talkkari Areenalla; Pro-luokka 28.-29. kesäkuuta ja pari viikkoa myöhemmin vuoronsa saa Pro2-luokka 12.-13. heinäkuuta. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajetaan Pro-luokan kolmas osakilpailu, Chicago Drift, Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa. Pro2-luokan finaalikisa ajetaan Harjavallassa 16.-17.8. 

Seitsemän osakilpailun kokonaisuus huipentuu Pro-luokan osakilpailuun Ahveniston legendaarisella Ahveniston Moottoriradalla 6.-7. syyskuuta, jossa ajetaan viime vuosista poiketen radan stadion-alueella. 

Kilpailukonsepti toimii siten, että molempien luokkien osakilpailuissa perjantai on lajittelupäivä ja lauantaina ajetaan pariajokaaviot. Poikkeuksen tähän tuo Lahden osakilpailu, jossa ajetaan lauantaina lajittelut ja sunnuntaina kaavio.

Lajittelujen voittajalle tarjolla on tuttuun tapaan 16 SM-pistettä, toiselle 15 ja kolmannelle 14 pistettä aina sijaan 16. saakka, jolle luvassa on yksi SM-piste. Lajittelujen 32 parasta etenee toiseen kilpailupäivään. 

Toiseen ajopäivään mukaan selviytyneet kilpailijat jaetaan TOP32 kaavioon, jossa kilpaillaan pareittain toisen tippuessa ja toisen jatkaessa seuraavalle kierrokselle. Finaalin ja samalla osakilpailun voittajalle luvassa on 100 SM-pistettä, toiselle 84 ja kolmannelle 68. SM-pisteitä on tarjolla lauantaina kaikkiaan 16:ta parhaalle kilpailijalle. 

Seinäjoki SM-kauden avausnäyttämönä

Seinäjoen Ideaparkilla ajettava Finjector SM Pro -luokan avausosakilpailu käynnistyy perjantaina klo 15, kun portit tapahtuma-alueelle avataan. Kisaviikonloppu käynnistyy vapailla harjoituksilla klo 16 ja lajittelut pyörähtävät käyntiin klo 20. 

Lauantaina yleisö on tervetullut alueelle klo 10 alkaen. Pariajoharjoitukset käynnistyvät klo 10.30 ja TOP32-kaavio puolestaan klo 14.30. Voittaja on selvillä n. klo 20 ja palkintojenjakoseremonia on vuorossa puoli tuntia myöhemmin. 

Livelähetykset ja yhteistyö MTV:n kanssa jatkuvat

Kauden jokaisesta osakilpailusta tuotetaan myös tällä kaudella suorat lähetykset Moottoriurheilu TV:n YouTube-kanavalle. Finjector SM Pro -kauden kisoista lähetyksiä tulee niin perjantain lajitteluista kuin lauantain pariajokaavioista.

Lisäksi viime vuonna MTV:n kanssa käynnistynyt yhteistyö ottaa askeleen eteenpäin, sillä jokaisen Pro-kisan TOP16-kaavio tullaan näyttämään suorana MTV Katsomo -suoratoistopalvelusta. Lähetyksistä jää Katsomoon myös tallenteet ja myöhemmin syksyllä palvelussa esitetään tunnin mittainen kausikooste.

Tech-Salmi Pro2 -luokan osalta suoria lähetyksiä tulee jokaisen osakilpailun lauantain kisapäivästä Moottoriurheilu TV:n YouTube-kanavalta. 

Lähde: Drifting SM tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com