Kova tuuli siirsi F1-aika-ajot Ranskassa

16.7.2016 / 18:27
Sami Seliö oli tyytyväinen tuomariston päätökseen siirtää aika-ajoja.

[ A- ] / [ A+ ]

F1-veneiden Ranskan GP:n lauantaille suunnitellut aika-ajot on siirretty kovan tuulen takia sunnuntaiaamuun. Keli Ranskan Evianissa Geneve-järvellä on koko päivän ollut kova.

Jo aamun ensimmäisiä virallisia vapaita harjoituksia siirrettiin parilla tunnilla ja kun veneet lopulta laskettiin veteen, tuuli voimistui, eikä harjoituksista tullut mitään.

Lajin kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö oli tuomariston päätökseen tyytyväinen.

– Tuomaristo kysyi myös kilpailijoiden mielipidettä ja kaikki olivat päätöksen takana. Harjoituksissa nopein aika oli yli 20 sekuntia viime vuoden vastaavaa hitaampia. Geneve-järven aallot eivät ole kovin teräviä, mutta ne ovat vaarallisen pitkiä. Ajo näissä olosuhteissa on kuin pelaisi venäläistä rulettia: muutaman aallot yli voit ajaa tuurilla ennen kuin napsahtaa ja vene lentää nurin, Seliö totesi.

Huomenna sunnuntaina ajettavaa Ranskan GP:n aika-ajon uutta ja tarkkaa alkamisajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu. Tuomariston mukaan aika-ajo ajetaan lyhennettynä versiona eli normaalin kolmen aika-ajojakson tilalla kilpailijat ajavat paalupaikasta yhdessä tai korkeintaan kahdessa aika-ajojaksossa.

F1-veneiden kauden toisen MM-osakilpailun Ranskan GP:n alkamisajankohta on sunnuntaina klo 16.00 Suomen aikaa.

Lähde ja kuva: Sami Seliön tiedote


Facebook kommentit