MOTORSPORT

Kovaa itseluottamusta uhkuva Kalliokoski törmäsi tekniikkamurheisiin viimeisessä alkuerässä

Rallicrossin SM-sarjan avausosakilpailu on parhailaan käynnissä Hyvinkään Vauhtipuistossa. Alkuerissä Supercar-luokan vakuuttavin kuljettaja oli hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski, tosin kahden erän ajan. Kolmannessa erässä Kalliokosken Skoda hyytyi lähtöviivalle.

Jere Kalliokoski oli kahdessa ensimmäisessä alkuerässä koko joukon nopein ja hallitseva Suomen mestari näytti heti alkuun muille menemisen mallia.

– Kahteen ensimmäiseen erään tuli pohjat. Ihan ok, Kalliokoski kommentoi tyytyväisenä toisen alkuerän jälkeen.

Kahden alkuerän perusteella näytti vahvasti siltä, että kovimman vastuksen Kalliokoskelle tarjoaa Atro Määttä, joka yllättäen ilmestyikin mukaan Hyvinkäälle.

– Kyllä Määttä on kova. Eipä siellä oikein muut sillä lailla näytä riittävän, kovaa itseluottamusta uhkuva Kalliokoski täräytti.

Määttä on moninkertainen rallicrossin Suomen mestari, kun taas Kalliokoski juhli viime vuonna uransa ensimmäistä SM-titteliä. Siinä missä moni varikolla yllättyi Määtän viime hetken mukaan ilmoittautumisesta, Kalliokoski ei juurikaan asiaa ollut pohtinut.

– En tiedä oikein yllättikö se. Katsoin ensin, että lopettaa, mutta ei sitten lopettanutkaan.

EM-sarjaa Minillä kiertävä Riku Tahko jäi molemmissa alkuerissä ajoissa Kalliokosken taakse ja toisessa erässä kaksikko nähtiin radalla samaan aikaan.

– Äskeisessä erässä oltiin vastakkain, mutta ei siitä oikein ollut vastusta. Voitin erän ja päivän nopein aika tuli siinä. Vielä pitää yksi erä ajaa, Kalliokoski katsoi kohti tulevaa.

Tavoite kauden ensimmäiseen SM-osakilpailuun on kristallinkirkas.

– Voitto. Ei mitään muuta tavoitetta. Toivotaan, että auto ei hajoa, että saadaan alkueristä korkeimmat SM-pisteet. Se olisi hyvä asia, Kalliokoski sanoi.

“Lähtöjä en saa onnistumaan”

Kolmannessa alkuerässä epäonni kuitenkin piinasi Kalliokoskea ja toiveet siitä, että auto ei hajoaisi, eivät täyttyneet. Skoda hyytyi lähtöviivalle ja se kärrättiin traktorilla takaisin varikolle, missä mekaanikot aloittivat taistelun aikaa vastaan. Todennäköisesti autosta hajosi vaihdelaatikko, joka pitää vaihtaa ennen semifinaalilähtöä.

Tahko nappasi kolmannesta alkuerästä korkeimmat pisteet ja lopulta Kalliokosken tekniikkamurheiden jälkeen Tahko oli alkuerien ykkönen. Kahden alkuerän jälkeen Tahko harmitteli sitä, että startit eivät olleet onnistuneet toivotulla tavalla.

– Lähtöjä en saa onnistumaan. Ajan EM-kisojen pyörällä, en tiedä onko siinä jotain eroa noihin jotka ajaa SM-sarjaa. Joku sanoi, että niillä olisi pehmeämpi seos ja se voi auttaa startiin. Mutta kyllä se nyt pitää perhana tolla meidänkin pyörällä saada liikkeelle, Tahko vaati.

Pelkästään renkaissa eivät starttiongelmat olleet.

– Muutettiin vähän lähtösysteemiä ja meillä oli jo Barcelonassa sen kanssa ongelmia. Sen kanssa pitää vielä hakea, että saa sen natsaamaan. Muuten ajo sujuu hienosti. Jos saadaan toi lähtöhässäkkä kuntoon, niin uskotaan että vauhti riittää kärkeen. Kalliokoski menee lujaa, mutta kyllä siihenkin vauhti riittää, jos vaan saadaan lähtö natsaamaan, Tahko uskoi.

– Vähän voi siistiä ajamista. Molemmissa lähdöissä on mennyt aikaa toisen perässä ajamiseen, kun ei ole saanut lähtöä natsaamaan. Pakko päästä piikkiin lähdöstä, ei ole muuta vaihtoehtoa, Tahko muistutti.

SRC:ssä kolme eniten pisteitä alkueristä kerännyttä kuljettajaa olivat Joni-Pekka Rajala, Olli Lavikainen ja Christian Jensen. Autokrossin puolella kärkitrio oli puolestaan Jani Hämäläinen, Jori Seppälä ja Jari Koivistoinen, Crosskartissa Jimi Kalliomäki, Leevi Lassila, sekä Valtteri Koski ja RX Academyssa Jesse Kallio, Samuli Vuorisalo, sekä Kalle Markkanen.

Supercar-luokan semifinaalit noin kello 16.00

1.erä

Riku Tahko (Mini)
Jere Kalliokoski (Skoda)
Pekka Keski-Korsu (Ford)
Ari Perkiömäki (Ford)
Jari Putkinen (Mitsubishi)
Jukka Pykäläinen (Ford)

2.erä

Atro Määttä (Ford)
Toni Lukander (Mitsubishi)
Ari-Pekka Niemi (Ford)
Jukka Lautamäki (Skoda)
Ville Mikkola (Ford)
Kaarle Lindström (Ford)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com