MOTORSPORT

Kovalainen pääsi vihdoin avaamaan kilpailukautensa – “Ei loistavaa, ei heikkoa”

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Suzukan radalla Japanissa. Heikki Kovalaiselle Suzukan kilpailu oli kauden ensimmäinen.

Heikki Kovalainen, 38, on kilpaillut rata-autoilun Super GT -sarjassa jo vuodesta 2015 lähtien, joten kuluva kausi on suomussalmelaiselle tässä sarjassa jo uran kuudes. Vuonna 2016 GT500-luokan mestaruuden voittanut Kovalainen tosin missasi kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua, koska ei koronan aiheuttamien matkustusrajoitteiden takia päässyt matkustamaan Suomesta Japaniin.

Suzukassa Kovalainen kuitenkin vihdoin ja viimein pääsi tositoimiin, kun Toyota Gazoo Racing Team Sardia edustava ja Toyota GR Supralla kilpaileva ex-F1-kuljettaja lähti hakemaan menestystä yhdessä tiimikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa. Kaksikosta Nakayama hoiti aika-ajon, kellottaen yhdeksänneksi nopeimman ajan. Kahdeksas sija ja sitä kautta selviytyminen mukaan toiseen aika-ajoon, jäi vain vajaan sekunnin kymmenyksen päähän.

Kilpailussa Kovalainen ja Nakayama tekivät nousua kahden pykälän verran, sijoittuen 52 kierroksen urakoinnin päätteeksi sijalle viisi. Eroa voittoon ajaneeseen Nissan-duoon Tsugio Matsuda – Ronnie Quintarelli kertyi parikymmentä sekuntia. Toiseksi sijoittuivat Naoki Yamamoto ja Tadasuke Makino, kun taas kolmannen sijan nappasi paras Toyota-autokunta Yuhi Sekiguchi – Sacha Fenestraz.

– Ei loistavaa vielä, mutta ei myöskään heikkoa. Oli erittäin hauskaa päästä taas kilpailemaan pitkän tauon jälkeen, edellisen kilpailunsa Motegissa, Japanissa marraskuussa 2019 ajanut Kovalainen twiittasi kilpailun jälkeen.

Super GT -sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan Motegin radalla 12.-13. syyskuuta.

Lue myös! Super GT pistetilanne kolmen ajetun osakilpailun jälkeen

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com