MOTORSPORT

Kovalainen taituroi kärkiviisikkoon – Seuraavaksi jälleen ralli-Toyotan rattiin

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Changin radalla Buriramissa, Thaimaassa. Heikki Kovalainen yhdessä tallikaverinsa Yuichi Nakayama sijoittui GT500-luokassa viidenneksi, vaikka aika-ajo ei suurta menestystä kilpailuun luvannutkaan.

Heikki Kovalaisen ja Yuichi Nakayaman lähtöruutu Super GT -sarjan kauden neljänteen osakilpailuun Thaimaassa oli vasta yhdestoista, mutta kilpailussa kaksikko suoritti hienon nousun saapumalla ruutulipulle viidentenä. Kauden avaus ei tuonut Kovalaisen autokunnalle menestystä (11.), mutta kolmessa seuraavassa osakilpailussa sijoitus on ollut viiden parhaan joukossa (neljäs, viides, viides).

– Hieman vaikeuksia aika-ajossa, vasta 11. sija, mutta jälleen kerran vahva kilpailu meidän tallilta, Kovalainen twiittasi kilpailun jälkeen.

Lexus nappasi Thaimaan kilpailusta sijat yksi, kaksi, kolme ja viisi, kun taas Nissanin kuljettajat kiilasivat tuloksissa sijoille neljä ja kuusi. Kilpailun voittoon ajoi kaksikko Kazuya Oshima-Kenta Yamashita, jotka samalla myös nousivat sarjan pistejohtoon. Kovalainen ja Nakayama ovat pisteissä sijalla seitsemän, 15 pistettä kärkikaksikkoa perässä.

GT500-luokan hallitsevat mestarit, Formula 1:n vuoden 2009 maailmanmestari Jenson Button, sekä Naoki Yamamoto, joutuivat keskeyttämään kolaroinnin seurauksena 14 kierrosta ennen maalia. Pisteissä Button ja Yamamoto ovat neljän ajetun osakilpailun jälkeen vasta sijalla 11. ja eroa kärkeen on kertynyt jo peräti 24 pistettä.

Super GT -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Fujin radalla Japanissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Sitä ennen Kovalainen hyppää toisen kerran tänä vuonna Toyotan ralliauton rattiin, kun hän osallistuu GT86 CS-R3 -autolla yhdessä kartanlukijansa Sae Kitagawan kanssa tulevana viikonloppuna ARK Rally Kamuy -kilpailuun. Kovalaisen kauden ralliavaus kesäkuun alussa (Rally in Montre) toi toisen sijan.

GT500-luokan pistetilanne 4/8 osakilpailua

1) Kazuya Oshima-Kenta Yamashita 35
2) Ryo Hirakawa-Nick Cassidy 34
3) Yuji Tachikawa-Hiroaki Ishiura 30,5
4) Tsugio Matsuda-Ronnie Quintarelli 24,5
5) Kazuki Nakajima-Yuhi Sekiguchi 24
6) Tomoki Nojiri-Takuya Izawa 20
7) Heikki Kovalainen-Yuichi Nakayama 20
8) Yuji Kunimoto-Sho Tsuboi 17,5
9) Kohei Hirate-Frederic Makowiecki 16
10) Mitsunori Takaboshi-Jann Mardenborough 14

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com