Kovalaiselle kauden avausvoitto, F1-maailmanmestarilta kuitti – “Vähintään kolme jäätelöannosta”

10.9.2019 / 13:42
Yuichi Nakayama ja Heikki Kovalainen, Autopoliksen ykköset (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Heikki Kovalainen teki paluun ykköskorokkeelle rata-autoilun Super GT -sarjassa reilun vuoden tauon jälkeen. Kovalainen yhdessä tallikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa nappasivat GT500-luokan voiton Autopoliksen radalla Japanissa sunnuntaina ajetussa kauden kuudennessa osakilpailussa.

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden kuudes osakilpailu ajettiin viime sunnuntaina Autopoliksen radalla Japanissa. Kyseessä oli 65 kierroksen ja 300 kilometrin mittainen kilpailu. Viidettä kauttaan Super GT -sarjassa ja GT500-luokassa ajava Heikki Kovalainen, 37, oli edellisen kerran juhlinut osakilpailun voittoa viime vuoden heinäkuussa Thaimaassa.

Tuon voittoisan Thaimaan kilpailun jälkeen ajetut yhdeksän seuraavaa osakilpailua olivat tuoneet Kovalaiselle parhaana sijoituksena Fujin neljännen sijan tänä vuonna ja sarjan edellinen osakilpailu, joka ajettiin myös Fujin radalla, oli päättynyt keskeytykseen Kovalaisen kolaroitua kilpakumppanin kanssa. Autopoliksen radalla kaikki palaset loksahtivat kohdilleen ja Kovalainen yhdessä tallikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa pääsivät juhlimaan kauden avausvoittoa.

– Olen äärimmäisen onnellinen tästä voitosta! Siitä ehtikin kulua jonkin aikaa, kun viimeksi voitimme kilpailun ja tämä kausi on ollut vaikea tähän asti ilman edes palkintosijoitusta. Vaikkakin kausi on ollut vaikea, niin olemme jatkaneet kovaa työntekoa. Tänä viikonloppuna onnistuimme parantamaan autoa, jotta olisimme kilpailukykyisiä aika-ajossa, Sard-tallista ensimmäisen ajovuoron ajanut Kovalainen kommentoi kilpailun jälkeen.

Kovalainen ja Nakayama kilpailevat ensimmäistä kautta tallikavereina.

 

 

“Säätila oli suorastaan hullu tänään”

Sade sotki Super GT -sarjan kauden kuudetta osakilpailua ja turva-auto vieraili radalla peräti kolme kertaa. GT500-luokan hallitseva mestaripari, Jenson Button ja Naoki Yamamoto, joutui keskeyttämään jo kolmannella kierroksella Yamamoton ajettua ulos radalta. Pisteissä kaksikko on vasta seitsemäntenä, joten mestaruuden uusiminen tulee jäämään haaveeksi. Kilpailun jälkeen Button heitti Twitterissä pienen kuitin voittoaan hehkuttaneelle Kovalaiselle.

– Perjantaina on täytynyt mennä vähintään kolme jäätelöannosta, Button twiittasi.

Britin “kuitti” suomalaiskuljettajan voiton hehkutukseen viitannee siihen, että Kovalainen lienee viihtynyt kilpailuviikonloppuisin tallinsa varikkopilttuun herkkupöydän ääressä varsin aktiivisesti. Kovalaiselta lähtikin “vastakuitti” hyvässä hengessä vuoden 2009 Formula 1:n maailmanmestarille.

– Paljon kahvia, sekä jäätelöä näyttäisi olevan oikea tie, Kovalainen kirjoitti.

Kovalaiselle nyt tullut voitto on Super GT -sarjassa uran neljäs, kun ajettuja kilpailuja on takana 38. Aika-ajoissa Kovalainen kellotti Sard-tallin kaksikosta nopeimman ajan ja se toi kilpailuun viidennen lähtöruudun. Eron ollessa kärkeen puolitoista sekuntia, harva kuitenkaan uskoi Kovalaisen ja Nakayaman yltävän kilpailussa voittoon asti. Toisin kuitenkin kävi.

– Säätila oli suorastaan hullu tänään! Oma ajovuoroni meni hyvin, olin varovainen sateessa ajaessani, etten tekisi virhettä. Nakayama teki uskomatonta työtä. Olin hieman huolissani jonkin aikaa, mutta sitten hän sanoi radion kautta, että “ei ongelmia”. Hän piti huolta siitä, että renkaat eivät kuluneet liikaa ja piti paketin muutenkin hyvin kontrollissa, Kovalainen kehui tallikaveriaan.

GT500-luokan pisteissä Kovalainen ja Nakayama nousivat peräti kuusi sijaa ylöspäin, sijalta yhdeksän aina kolmanneksi asti. Seuraava osakilpailu ajetaan Sportsland Sugon radalla Japanissa 21.-22. syyskuuta. Kausi päättyy marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Motegissa, Japanissa.

– Tämä tulos antaa varmasti lisäpotkua loppukauden kisoihin. Olemme nyt pisteissä kolmantena ja kaikki on edelleen mahdollista, kuten tänään nähtiin, Kovalainen korosti.

Autopoliksen lopputulokset, GT500-luokka

1) Heikki Kovalainen-Yuichi Nakayama (Lexus) 2.19.15,779
2) Koudai Tsukakoshi-Bertrand Baguette (Honda) + 3,774
3) Ryo Hirakawa-Nick Cassidy (Lexus) + 24,137
4) Yuji Tachikawa-Hiroaki Ishiura (Lexus) + 27,931
5) Tomoki Nojiri-Takuya Izawa (Honda) + 32,440
6) Kazuya Oshima-Kenta Yamashita (Lexus) + 32,676

GT500-luokan pistetilanne 6/8 osakilpailua

1) Kazuya Oshima-Kenta Yamashita 65
2) Ryo Hirakawa-Nick Cassidy 55
3) Heikki Kovalainen-Yuichi Nakayama 40
4) Yuji Tachikawa-Hiroaki Ishiura 38,5
5) Tsugio Matsuda-Ronnie Quintarelli 38,5
6) Tomoki Nojiri-Takuya Izawa 31
7) Naoki Yamamoto-Jenson Button 29
8) Koudai Tsukakoshi-Bertrand Baguette 26
9) Kazuki Nakajima-Yuhi Sekiguchi 25
10) Yuji Kunimoto-Sho Tsuboi 23,5

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Super GT Official Channel


Facebook kommentit