MOTORSPORT

Kristian Kiviniemi tähtää kuninkuusluokassa kolmen joukkoon – “Kovaa täytyy ajaa”

Yksi rallin SM-sarjan SM1-luokan mielenkiintoisista nimistä on Kristian Kiviniemi, joka kilpailee tänä vuonna Skoda Fabia R5 -autolla ja TGS Worldwide -tiimin huippukalustolla.

Rovaniemeltä käynnistyy jo perinteiseen tapaan rallin SM-sarja, jonka avauskilpailun, kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn eli Tunturirallin, lähtölippu heilahtaa perjantaina puolen päivän aikaan. Lupaavia otteita edellisillä kausilla esittänyt Kristian Kiviniemi pääsee nyt ajamaan täyden kisakauden kilpailukykyisellä autolla.

– Lähtökohdat ovat oikein hyvät, sillä ennakkovalmistelut on tehty huolella. Vuodenvaihteen jälkeen oli kahden päivän ajotreenit ja sitten tammikuun puolivälissä ajettiin vielä monella tiellä TGS-tiimin kanssa. Auton puolesta kaikki on kunnossa, Kiviniemi toteaa.

– Viime kaudella ajoin kolme kilpailua soralla samanlaisella Fabia R5 -kilpurilla, mutta nyt on edessä tällä autolla ensimmäinen talviralli. Testeissä keskityimme säätämään autoa juuri Tunturin tiestöä silmällä pitäen, Kiviniemi kuvailee.

Kiviniemellä on vaihtunut kartanlukija alkavalle kaudelle, kun uutena kasvona tiimissä aloittaa Enni Mälkönen, jolla on kokemusta kaksi- ja nelivetoisten luokista.

– Yhteistyö Ennin kanssa on alkanut positiivisissa merkeissä. Olemme tehneet paljon nuottiharjoituksia. Uskon, että meillä on paketti kunnossa, sekä kuljettajien, että kaluston osalta. Olo on luottavainen, Kiviniemi vakuuttaa.

Tunturirallin kokonaispituus on 855 kilometriä. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 243,78 km. Ralli käynnistyy perjantaina kello 12.00 Rovaniemeltä, Lordin aukiolta.

– Tavoitteena on yltää mitaleille kauden päätteeksi. Taso on ehdottoman kova SM1-luokassa, joten kovaa täytyy ajaa. Myös nyt avauskilpailussa täytyy tähdätä kolmen nopeimman joukkoon, Kiviniemi päätti.

Teksti: Jarno Saari, Kristian Kiviniemen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com