Kristoffersson ylivoimaiseen voittoon – Heikkinen jäi semifinaaliin

11.6.2017 / 21:41
Norjan kisan kärkikolmikko: Andreas Bakkerud (vas.), voittaja Johan Kristoffersson ja Sebastien Loeb. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Johan Kristoffersson (VW Polo) voitti ylivoimaisesti rallicrossin MM-osakilpailun Norjassa. Andreas Bakkerud (Ford Focus) oli toinen ennen Sebastien Loebiä (Peugeot 208). Toomas Heikkinen jäi semifinaaliin.

Hallitseva maailmanmestari Mattias Ekström (Audi S1) oli neljäs, Timmy Hansen (Peugeot 208) viides ja Timur Timerzyanov (Ford Fiesta) finaalin kuudes.

Audilla ajava Toomas Heikkinen selvisi semifinaaliin ajettuaan alkuerissä sijat 14, 6, 5 ja 16, ja oli lopputuloksissa lopulta 11.

– Olen ajanut semifinaaliin jokaisessa kauden kuudessa osakilpailussa, mutta vain kerran finaaliin. Se ei ole kuitenkaan tavoitteeni mukaista (jäädä semifinaaliin), Heikkinen sanoi.

– Fantastista. Jälleen kerran sanon, että tämä tiimi on aivan erityinen. Tapa jolla teemme töitä ja saamme tuloksia, on fantastinen. Tämä oli rankka viikonloppu. Lauantaina sateessa ei ollut helppoa. Tänään Polo oli aivan sensaatiomaisen hyvä. Finaali oli varsin ok, ja meni suunnitelman mukaan. Seuraava kisa on kotikisamme Ruotsissa, ja toivottavasti pystyn samanlaiseen tulokseen, voittaja Kristoffersson sanoi.

Kristoffersson loukkasi jalansa kolaroituaan perjantaina, mutta ei mennyt lääkäriin.

– En olisi saanut varmaan ajaa, voittaja twiittasi.

Kristoffersson voitti myös Belgiassa. Tallikaveri Petter Solberg jäi tällä kertaa välierään, mutta hän voitti edellisen kisan Englannissa. Näin PSRX Volkswagen –tallilla on nyt kolmen voiton putki.

MM-pisteissä Kristoffersson johtaa (151 p.). Mattias Ekström on Audillaan toisena (143 p.), ja Solberg kolmantena (134 p.). Heikkinen on sarjassa yhdeksäntenä (55 p.). Tallien puolella PSRX Volkswagen Sweden on karkaamassa Peugeot-Hansenilta (285-204).

MM-sarja jatkuu kesä-heinäkuun vaihteessa Ruotsissa.

Lue myös Grönholm jäi ulos semifinaalista

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit