Krohnin kisan pilasivat tekniikkamurheet – Team Penske voittoon Daytonan 24 tunnin kisassa

29.1.2024 / 12:47

[ A- ] / [ A+ ]

Voitosta kamppailivat Team Pensken Porschella Felipe Nasr ja Whelen Cadillac Racingin Tom Blomqvist. Maalissa eroa oli vain reilu kaksi sekuntia. BMW:n Jesse Krohn tiimeineen oli kisan kahdeksas.

Felipe Nasr toi tiimiomistaja Roger Penskelle ensimmäisen Daytonan 24 tunnin kisan voiton 55 vuoteen. Edellisen kerran Porsche juhli Daytonassa 14 vuotta sitten, joten kummankin osapuolen pitkä voitoton putki päättyi.

Nasrin tiimissä ajoivat Dane Cameron, Matt Campbell ja hallitseva Indy 500 -voittaja Josef Newgarden. Nasr ylitti maaliviivan 2,1 sekuntia ennen Tom Blomqvistin ohjastamaa Whelen Cadillac Racing Cadillac V-Series.R:ää. Blomqvist jäi näin ollen niukasti historiallisesta kolmannesta perättäisestä Daytonan voitosta. Aiemmin samaan temppuun on yltänyt ainoastaan Hélio Castroneves.

Nasr nousi kisan kärkeen Pensken tiimin nopean varikkopysähdyksen ansiosta, kun kisaa oli jäljellä 43 minuuttia. Blomqvist yritti viimeiset puoli tuntia tavoittaa Nasria, mutta vuoden 1984 rallin maailmanmestarin Stig Blomqvistin poika ei päässyt tarpeeksi lähelle, jotta olisi voinut yrittää ohitusta.

Team Penske juhli edellisen kerran Daytonan 24 tunnin kisan voittoa vuonna 1969, jolloin kuskeina olivat Mark Donohue ja Chuck Parsons. Ajokkina oli tuolloin Lola T-70/Chevrolet. Porschen edellinen kokonaiskilpailun voitto tuli vuonna 2010, jolloin kuskeina toimivat Joao Barbosa, Terry Borcheller, Ryan Dalziel ja Mike Rockenfeller.

Kisan pääluokassa GTP:ssä nähtiin myös suomalaisväriä, kun Jesse Krohn oli mukana BWM:n tehdastiimissä. Krohn sekä Philipp Eng, Augusto Farfus ja Dries Vanthoor olivat hyvin kisassa mukana, mutta yön tunteina BMW M Hybrid V8 hyytyi radalla elektroniikkaongelmien vuoksi, mutta olisi voinut palata kilpailuun nopeasti, sillä vain ohjauspyörä piti vaihtaa.

Valitettavasti pelastusmiehistön kanssa sattui onnettomuus hinattaessa autoa takaisin varikolle, mikä maksoi lisää aikaa. BMW M Team RLL hävisi lopulta 15 kierrosta voittajalle ja oli yleiskilpailun sekä GTP-luokan kahdeksas.

– Olen pahoillani kaikkien puolesta, jotka ovat työskennelleet tämän kisan eteen. Olisimme ehdottomasti ansainneet paremman tuloksen. Henkilökohtaisesti tämä oli uskomaton kokemus. Nautin suunnattomasti ensimmäisestä kisasta uudella autolla ja opin paljon. Olen varma, että olisimme voineet saavuttaa hyvän tuloksen ilman ongelmia, Krohn kommentoi kisan jälkeen.


Facebook kommentit