MOTORSPORT

Kullilla peräongelmia – Kallio debytoi voittoisasti

Porsche GT3 Cup Challenge -rata-autoilusarjan neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina 16. heinäkuuta Jurvan Botniaringillä. Yksi kuljettaja oli jälleen ylitse muiden, sillä Est1Race-tiimin Raimo Kulli ajoi aika-ajoissa paalupaikalle sekä voitti molemmat kilpailulähdöt.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä rytisi heti sillä seurauksella, että Daniel Skurnik ja Tommi Haru joutuivat jättämään lopulta koko kilpailupäivän kesken. Onneksi tilanteesta selvittiin kuitenkin pelkillä peltivaurioilla. Raimo Kullin jälkeen lähdössä toiseksi ajoi Wasa GT3 Racingin Johan Westergård jääden kärjestä vajaat 0,3 sekuntia ja kolmanneksi Relaa Racingin Emil Westman, joka jäi Kullista reilut 3,1 sekuntia.

Toisessa lähdössä Kulli karkasi jälleen heti lähdössä muilta, eikä nopeaa virolaista saanut kukaan enää sen jälkeen kiinni. Toiseksi tullut Emil Westman teki tosin kaikkensa ja hiillosti Kullia ankarasti, mutta ohitukseen se ei tällä kertaa riittänyt. Westman jäi lopulta Kullista vain reilut 0,4 sekuntia. Kolmanneksi lähdössä tuli Johan Westergård, jolla eroa Kulliin kertyi lopulta 0,9 sekuntia.

Sarjan mestaruuspisteissä toiseksi nousseella Kullilla oli voitoista huolimatta ongelmia Porschensa takapään kanssa.

– Nyt oli sinänsä täydellinen viikonloppu, että olin nopein aika-ajoissa sekä voitin molemmat kilpailulähdöt. Kilpailuissa oli kuitenkin vähän haasteita auton perän kanssa ja se meinasi lipsua. Lisäksi treenaaminen jäi tällä kertaa aika vähälle, joten nämä asiat huomioon ottaen kilpailupäivä meni oikein hyvin, Kulli iloitsi.

Kalliolta sujuu myös nelipyöräinen

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio osallistui Botniaringillä avoimeen Time Trial -luokan kilpailuun Porsche 911 GT3 Cup Type 997 -autolla. Kallion ensimmäinen kilpailuviikonloppu Porsche ratissa sujui upeasti ja tuloksena oli luokkavoitto.

– Voittoahan tietysti aina lähdetään hakemaan. Nyt täytyy tietysti ottaa huomioon, että meillä oli aika eritasoisia Porscheja ja minulla sillä puolella kyllä selkeää ylivoimaa. Kuljettajasta ei ehkä tällä kertaa tämä tulos ollut niinkään kiinni. Mieltä lämmittää kuitenkin erityisesti se, että sain ajettua hyviä kierrosaikoja ja kyllä tästä kipinä syttyi. Mieli tekisi ehdottomasti ajaa Porschella lisää. Konsepti toimi hienosti ja kiitokset kaikille tässä projektissa mukana olleille. Huomenna sunnuntaina palataan kuitenkin niin sanotusti arkeen ja suuntaan Red Bull Ringille Itävaltaan KTM-tallin kanssa MotoGP-sarjan virallisiin testeihin, jotka alkavat tiistaina, Kallio kertoi.

Porsche GT3 Cup Challenge -sarja jatkuu elokuun 27. päivä Alastarolla, missä järjestetään samalla myös huippusuosittu Porsche Club Festival -tapahtuma.

Lähde: Porsche GT3 Cupin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com