MOTORSPORT

Kun kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa – Häkkinen Itävallan GP:ssä 18 vuotta sitten

Sutton Imagesin kuvat moottoriurheilusta ovat maailmankuuluja.

Englantilainen Sutton Images on maailman suurin itsenäinen moottoriurheiluun keskittyvä kuvatoimisto. Sutton Images hehkuttaa Twitter-tilinsä infotekstissä, että toimistolta löytyy yli viiden miljoonan kuvan arkisto vuosilta 1960-2018, joista reilut 1,5 miljoonaa kuvaa löytyy verkosta.

Sutton Images julkaisee ahkeraan tahtiin kuviaan myös sosiaalisen median kanavillaan unohtamatta tietenkään historiaa. Taannoin Twitterissä nousi esiin upea kuva Mika Häkkisestä, tosin Häkkisen ja suomalaisten formulafanien kannalta ei niin upealla hetkellä. Tämä kuva jos mikä edustaa sitä vanhaa ja kuuluisaa sanontaa, “kun kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”.

Kuva on Formula 1 -kaudelta 2000 ja kauden 10. osakilpailun, Itävallan GP:n, ensimmäisestä harjoitusosiosta. Häkkinen joutui parkkeeraamaan autonsa radan varteen, kun McLarenin bensansyöttöön tuli ongelma. Sen sijaan, että Häkkinen olisi palannut takaisin varikolle kuten kuljettajat yleensä näissä tilanteissa, jäi kaksinkertainen maailmanmestari katselemaan harjoituksia kaiteen päällä istuen ja kuvan yksityiskohdat täydentää auton takaspoilerin päällä “lepäävä” kypärä.

Vaikka kilpailuviikonloppu vajaat 18 vuotta sitten Häkkiseltä Itävallassa heikosti käynnistyikin, niin McLarenin ykköskuljettaja oli kuitenkin aika-ajossa nopein ja ajoi kilpailussa paalupaikalta voittoon. Häkkisen jälkeen seuraavaa suomalaisvoittajaa Itävallan GP:ssä saatiin odottaa 17 vuotta, kun Valtteri Bottas nousi ykköseksi vuoden 2017 Itävallan GP:ssä. Tosin Itävallassa ei vuosina 2004-2013 Formula 1:n MM-sarjan osakilpailua ajettu.

Kaudella 2000 Häkkinen ajoi neljä osakilpailuvoittoa ja sijoittui kuljettajien MM-sarjassa Michael Schumacherin jälkeen toiseksi.

 

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com