MOTORSPORT

Kuopiossa hurja kolmen kuljettajan välinen voittotaistelu – “Kartturilta meni ilmat”

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänään lauantaina Kuopiossa.

Kun aamupäivän lenkki, neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 52,77 kilometriä oli ajettu ja edessä huoltotauko, mahtui SM1-luokan kolmen kärki 1,1 sekunnin sisään. Johtopaikkaa hallussaan pitää Rovaniemellä tammikuussa toiseksi ajanut Juha Salo, vaikka kolmannella erikoiskokeella odottamattomia ongelmia matkalle mahtuikin.

– Vedettiin sellainen nykäisy, että kartturilta meni ilmat. Ajettiin sitten loppupätkä ilman nuotteja, mitä nyt muistin suunnilleen. Nyt täytyy vähän “liimailla” hyppyihin, mutta ehkä se on parempi tyyli, aamupäivän viimeiselle erikoiskokeelle ensimmäisen pohja-aikansa tässä kilpailussa ajanut Salo kommentoi.

Yhteen pohja-aikaan ylsi aamupäivän lenkillä myös Jari Huttunen, joka tässä vaiheessa kilpailua on toisena, 0,7 sekunnin päässä Salosta.

– Jos ajo lähtisi nyt tästä sujumaan. En tiedä miksi ei oma ajo nyt oikein kulje. Autoa ei voi syyttää, Huttunen ruoski itseään neljännen erikoiskokeen maalissa.

Vaikka Tunturirallin voittaja Teemu Asunmaa aamupäivällä eniten pohja-aikoja ajoikin, kaksi, niin huoltotauolle alavutelainen saapui siitä huolimatta kolmantena. Mutta selvää on, että Asunmaakin on edelleen mukana voittotaistelussa, onhan eroa Saloon vain 1,1 sekuntia ja Huttuseen puolestaan 0,4 sekuntia.

– Kovaa saa syöttää. Kolmospätkä ei ollut ihan parasta. Nelosella arkailin isolla tiellä. Aika paljon hyppäsi yhdestä ylityksestä ja lopussa meni vähän rytmi sekaisin. Siinä meni pari sekuntia, Asunmaa harmitteli.

SM1-luokassa kärkikolmikko on karannut omille sekuntiluvuilleen, sillä neljäntenä oleva Lauri Joona on jäänyt kärjestä 22,4 sekuntia. Joonan ja viidentenä olevan Roope Korhosen välillä saattaa olla tarjolla hyvä kaksintaistelu, kaksikon välinen ero kun on 7,5 sekuntia. Heikki Kovalainen on yhdeksäntenä, eron ollessa kärkeen yli kaksi minuuttia. Kolmannella erikoiskokeella Kovalainen hävisi hangessa vierailuun oman arvionsa mukaan puolisen minuuttia.

Yleiskilpailun puolella Esapekka Lappi Hyundain Rally1-autolla on repäissyt 12,9 sekunnin eron Toyotan Takamoto Katsutaan nähden. Lappi löi japanilaisen aamupäivällä kolmella erikoiskokeella neljästä, kun taas Mustinlahdella, kilpailun toisella erikoiskokeella, kaksikolle merkittiin sama aika. Katsuta sai aikahyvitystä menetettyään aikaa edellään ulosajon kokeneen nolla-auton takia. Yleiskilpailun ja SM1-luokan kärkikuljettajien välinen aikaero on lähes puolitoista minuuttia.

Kuopion SM-ralli jatkuu huoltotauon jälkeen kello 14.00. Iltapäivän ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 41 kilometriä. Kilpailun viimeinen erikoiskoe käynnistyy kello 16.17.

SM1-luokan tilanne 4/8 ek:n jälkeen

1) Juha Salo (Skoda Fabia Rally2 Evo) 25.03,6
2) Jari Huttunen (Skoda Fabia R5) + 0,7
3) Teemu Asunmaa (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 1,1
4) Lauri Joona (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 22,4
5) Roope Korhonen (Volkswagen Polo GTI R5) + 29,9
6) Juuso Metsälä (Skoda Fabia R5) + 42,6
7) Riku Tahko (Hyundai i20 N Rally2) + 44,1
8) Niclas Grönholm (Citroen C3 Rally2) + 51,1
9) Heikki Kovalainen (Skoda Fabia R5) + 2.15,9
10) Rakan Al-Rashed SAU (Skoda Fabia RS Rally2) + 2.20,9

Salon keskinopeus: 126,3 km/h
Pohja-ajat: Asunmaa 2, Huttunen 1, Salo 1

 

 

 

Iltapäivän aikataulu

14.00 – EK5 Sotkanniemi (7,10 km)
15.30 – EK6 Talluskylä (12,49 km)
15.57 – EK7 Venäjänsaari (6,77 km)
16.17 – EK8 Hirvilahti (14,90 km)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Moottoriurheilu.tv:n YouTube-lähetys

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com