MOTORSPORT

Kuvat! Seitsemän vuotta riitti, Toyota pisti ralliautojensa värityksen uusiksi

Toyotan tehdastiimin autojen ulkoasu rallissa ja radalla on vuodesta 2017 lähtien ollut sama. Ensi vuonna tähän tulee muutos.

Sen jälkeen, kun Toyota teki paluun rallin MM-sarjaan vuonna 2017, ei japanilaismerkin tehdastiimin autojen väritykseen ole juurikaan muutoksia tehty. Punainen, valkoinen ja musta ovat aina olleet Toyota Gazoo Racing -tiimin värit ja niin, että valkoinen on ollut väreistä merkittävimmässä roolissa. Ensi vuonna tilanne kuitenkin muuttuu.

Toyota julkaisi tiistaina rallin MM-sarjan autojensa uuden värityksen ensi kaudelle ja väritys poikkeaa aiemmasta huomattavasti. Toki ne kolme väriä, punainen, valkoinen ja musta, ovat edelleen käytössä, mutta nyt päävärinä toimii musta. Liekö innoittajana muutokselle toiminut Suomen MM-ralli elokuussa ja Jari-Matti Latvalan auton väri, jossa oli huomattavasti enemmän käytetty mustaa väriä kuin tehdastiimin kuljettajien autoissa.

Samalla kun Toyotan rallitiimin autot saivat uuden värityksen, niin samanlainen muutos tulee ensi vuonna myös rata-autoilun kestävyysajon MM-sarjassa (WEC) kilpailevan Toyotan autoihin. Sekä rallissa, että kestävyysajossa Toyota on hallitseva maailmanmestari niin kuljettajien, kuin myös tiimien puolella.

Rallin MM-sarjan kauden 2024 avausosakilpailu, legendaarinen Monte Carlo, ajetaan 25.-28. tammikuuta.

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com