MOTORSPORT

Laaksomaa ajoi vakuuttavaan voittoon Kangasniemellä – “Mestaruustaistoon paras mahdollinen alku”

Lahtelainen Pasi Laaksomaa yhdessä kartanlukijansa Susanna Laaksomaan kanssa pääsi jälleen voittojuhliin, sillä parivaljakko oli nopein Rally Trophy -sarjan kauden ensimmäisessä osakilpailussa Kangasniemellä viime lauantaina.

Sarjan hallitseva mestari Pasi Laaksomaa aloitti kauden siitä, mihin se viimeksi jäi. Oman haasteensa toivat myös Kangasniemi-rallin luonteikkaat tiet.

– Ykköspätkällä renkaita ja nastoja piti kuulostella herkällä tuntumalla, sillä pitoa ei meinannut olla ja auto liukui lumirännissä milloin minnekin. Saman asian kanssa näyttivät kuitenkin muutkin painivan, Laaksomaa kertoi.

Laaksomaat saivat juonesta kuitenkin kiinni ja ottivat johtopaikan heti haltuunsa, eivätkä luopuneet siitä kuuden erikoiskokeen mittaisen kilpailun aikana kertaakaan.

– Ajoimme kaikille pätkille pohja-ajan, mikä tietysti lämmittää mieltä. Ennen viimeistä erikoiskoetta meidän luokkajohto oli lähes minuutin verran, mutta päätettiin, että varmistelemaan ei lähdetä, eikä lähdettykään. Kaiken päälle autokin pelasi niin upeasti, että oli suoranainen nautinto ajaa upeassa talvikelissä ja mestaruustaistoon saatiin nyt paras mahdollinen alku, hieman yli minuutilla lopulta kisan voittanut Laaksomaa sanaili rallin maalissa.

Rally Trophy -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 24. helmikuuta Oulussa.

Kangasniemi-ralli ja Rally Trophy

1) Pasi Laaksomaa 42.00,6
2) Jani Laaksonen + 1.00,7
3) Jukka Pylvänäinen + 1.42,6
4) Kimmo Raitanen + 1.46,9
5) Jarmo Honkanen + 1.56,9

Teksti: Sami Kolsi, Laaksomaa Racing Teamin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com