MOTORSPORT

Laaksosen Campos Racingille kesätauko hyvään aikaan – “Käymme säätöjä läpi”

Campos Racing -tiimin Simo Laaksonen ajoi viime viikonloppuna Unkarin Hungaroringin radalla ajetussa formuloiden GP3-sarjan kauden yhdeksännessä ja kymmenennessä osakilpailussa sijoitukset 14. ja 11.

Simo Laaksosen osalta lauantain kilpailu kaatui aika-ajoissa esiintyneisiin teknisiin ongelmiin. Laaksonen puristi ongelmista huolimatta 14. ruutuun, josta sateen kastelema rata ei antanut mahdollisuuksia nousta kilpailussa ylöspäin.

– Aika-ajoni oli tekniikkamurheiden värittämä. Ensimmäisellä rengassarjalla radan viimeisen mutkan ulostulossa autostani hävisi kaikki voima. Jostain syystä kaasupoljin lakkasi toimimasta. Pääsin varikolla, vaihdoimme toisen rengassetin alle, jonka jälkeen tilanne uusiutui. Hyvä aika piti ajaa ensimmäisellä nopealla kierroksella. Sain ajettua toisella kierroksella jo kuluneilla renkailla 14. ruutuun, josta itse kisassa oli vaikea nousta ylöspäin. Toisella kierroksella pito ei ollut enää yhtään optimaalinen, Laaksonen kommentoi.

Lauantaina illalla ajettu kauden yhdeksäs osakilpailu ajettiin sateen kastelemalla radalla, jonne kuivui yksi ajolinja, joka teki ohituksista vaikeita.

– Ennen kilpailua insinöörimme etsivät tauon aikana vikaa ja heidän mielestään vedon hiipuessa vaihdetta olisi pitänyt vaihtaa isommalle. Aika erikoinen tilanne. Kisa oli odotetun vaikea, ohitusmahdollisuuksia ei ollut. Kisa oli jonossa ajelua. Lisäksi autoni aliohjasi rajusti koko kisan ajan. Se oli taistelua autoni kanssa, Laaksonen harmitteli.

Sunnuntaina ajettavaan viikonlopun toiseen kilpailuun suomalaiskuljettajan lähtöpaikka on sama kuin lauantaina eli ruutu 14.

– Toivotaan, että auton säädöt saadaan kuntoon. Nyt mielestäni pitäisi kokeilla jo jotain radikaalia muutosta ja ottaa säätöjen suhteen uusi suunta. Mutta ei auta kun yrittää parhaansa, Laaksonen ennakoi.

“Aliohjautuvuus on se pahin juttu”

Laaksosen Hungaroringin viikonloppu Unkarissa päättyi lopulta positiivisissa tunnelmissa, vaikka sunnuntaina ajetussa sprinttikilpailussa marttilalaiskuljettaja ei aivan yltänytkään pisteille. Viimeinen pistesija jäi sijalle 11. ajaneelta Laaksoselta kolmen ohituksen jälkeen neljän sekunnin päähän.

– Löysimme tämän päivän kisaan itse asiassa aika hyvät säädöt. Auton balanssi oli hyvä, kuten myös luotto siihen. Sain hyvän startin ja nousin ensimmäisen kierroksen aikana kaksi sijaa. Kolmas ohitus tapahtui DRS-alueella pääsuoran päässä, Laaksonen kertasi.

Laaksonen sanoi, että kuukauden mittainen kesätauko tulee Campos Racingille ihan hyvää aikaan.

– Tauon aikana käymme tiimini kanssa säätöjä läpi. Vaikka tänään en pisteille yltänyt, viikonloppu päättyi kuitenkin positiivisissa tunnelmissa. Olemme mielestäni löytäneet vihdoin oikean suunnan, johon autoa kehittää. Uskon, että kesätauon jälkeen olemme valmiita jatkamaan siitä, mihin täällä jäimme ja toivon, että kauden viimeiset kilpailut eivät olisi säätöjen suhteen enää arvailua, vaan pystyisimme ennakoimaan säädöt ratakohtaisesti ennakkoon kohdilleen.

Laaksonen sanoo, että säätöjen osalta suurin ongelma on ollut auton raju aliohjautuvuus eli puskeminen mutkissa.

– Aliohjautuvuus on se pahin juttu. Täällä löysimme tänään autoni etupäähän pitoa. Ajaminen ei ollut enää älytöntä taistelua, vaan auto ohjautui halutulla tavalla. Toki sarja jatkuu Belgiassa täysin erilaisella radalla ja käytössämme on taas eri seoksen kilparenkaat, mutta kun suunta on selvillä, niin on tässä on mukavaa lähteä puhtaalta pöydältä lomille, Laaksonen muistuttaa.

GP3-sarja jää kuukauden mittaiselle kesätauolle. Sarja jatkuu 24.-26. elokuuta Spa-Francorchampsin moottoriradalla Belgiassa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua. Sarja päättyy marraskuun lopulla Abu Dhabiin.

Unkarin tulokset

Lauantain kilpailulähtö

1) Nikita Mazepin (RUS) ART Grand Prix 35.38,823
2) Leonardo Pulcini (ITA) Campos Racing + 10,474
3) Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 12,735

———-

14) Simo Laaksonen Campos Racing + 46,271

Sunnuntain kilpailulähtö

1) Dorian Boccolacci (FRA) MP Motorsport 27.27,055
2) Callum Ilott (GBR) ART Grand Prix + 2,308
3) Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 3,944

———-

11) Simo Laaksonen Campos Racing + 18,764

Pistetilanne 10/18 osakilpailua

1) Anthoine Hubert (FRA) 129
2) Callum Ilott (GBR) 114
3) Leonardo Pulcini (ITA) 99

———-

15) Simo Laaksonen 3

Lue myös! Karin vaikea kausi sai jatkoa myös Unkarissa – ”Nyt nollataan ajatukset” (1.8.2018)

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com