Lähdeniemellä hyvä talvikausi Joensuun ulosajosta huolimatta – “Hetki keräillään happea”

7.3.2019 / 16:38
Arttu Lähdeniemi on SM3-luokan pisteissä talvikauden jälkeen viidentenä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Toista kauttaan rallin SM-sarjassa ja SM3-luokassa kilpaileva Arttu Lähdeniemi on talvikauden kolmen osakilpailun jälkeen luokan SM-pisteissä viidentenä, vaikka viime lauantaina Joensuussa ajetussa Itärallissa ulosajon takia kärkikymmenikön ulkopuolelle jäikin.

Arttu Lähdeniemi, 19, yhdessä kartanlukijansa Aki Suutarisen kanssa avasi SM-sarjan tammikuussa Rovaniemellä SM3-luokan neljännellä sijalla. Kouvolasta helmikuussa tuli viides sija ja vaikka viime lauantaina Joensuussa ajettu talvikauden päätösosakilpailu menikin ulosajon myötä pieleen ja tuloksena oli vasta 11. sija, on punkalaitumelainen SM3-luokan pisteissä silti hienosti viidentenä, vain pisteen päässä kolmannesta sijasta.

– Ensimmäisellä ajo oli liian varovaista, mutta toinen pätkä tuli jo paremmin. Tauon jälkeen 33 kilometrin pätkällä ensimmäiset 20 kilometriä meni aivan kärjen vauhtia. Sitten tuli pitkä vasen ja perä osui penkkaan, sekä imaisi keulan. Tämän vuoksi neljä minuuttia kärjestä tuloksissa, mutta auto ehjänä, Lähdeniemi kommentoi Joensuun SM-rallin kulkua Facebook-sivullaan.

Koska ulosajon myötä mahdollisuudet kärkisijoituksiin olivat menneet, tyytyi Lähdeniemi Itärallin kolmella viimeisellä erikoiskokeella vain tuomaan auton maaliin.

– Neljän minuutin lumityöt pitkällä pätkällä veivät hieman ehkä “flowta” ja loput pätkät ajeltiin vain maaliin. Jäljellä on vielä neljä osakilpailua, joissa tottakai yritetään ajaa maaliin mahdollisimman hyvillä ajoilla ja saavutuksilla. Hetki keräillään taas happea ja lähdetään seuraavaan kisaan uudella tarmolla ja innolla. Hakemaan lisää kokemusta, ajokilometrejä, nuotitusharjoituksia ja keväällä SM-pisteitä, Lähdeniemi suunnitteli.

Lähdeniemi kilpailee tänä vuonna rallin SM-sarjassa uudella Ford Fiesta MK8 R2 -autolla ja nuorukaisen kauden ehdoton päätähtäin on AKK:n Flying Finn Future Star -palkinnoissa, joista ensimmäisen voittaja pääsee ajamaan elokuussa Suomen MM-ralliin ja toisen voittaja puolestaan kuittaa tallipaikan ensi kaudelle rallin junioreiden MM-sarjaan. Ennen Itärallia Lähdeniemi kertoi rallin SM-sarjan tiedotteessa panostaneensa harjoittelussa myös kielitaidon kehittämiseen.

– Olisihan se hienoa voittaa ja päästä Neste Ralliin. Se auttaisi tämän kauden budjetissakin paljon. Kovasti panostetaan siihen, että voitetaan. Mahdolliset lopputestit ovat tietysti kova haaste, mutta niin pitää ollakin. Tiedän myös, että kielitaitoni ei vielä ole ihan priimaa, mutta olen senkin parantamiseksi käynyt muutaman kielikurssin Englannissa, Lähdeniemi myönsi.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan toukokuun lopulla Riihimäellä ja tuo kilpailu avaa samalla myös kotimaisen arvosarjan neljä osakilpailua käsittävän kesäkauden.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit