MOTORSPORT

Lähteenmäki hakee revanssia crossikauden avauksessa

Toni Lähteenmäki nähdään tulevallakin kaudella rallicrossin SM-sarjassa, kun kausi starttaa Kouvolan Tykkimäellä viikonloppuna. Viimevuotiseen tapaan Lähteenmäki hakee menestystä V1600-luokasta.

Viime kaudella Lähteenmäki tutustui itselleen uuteen lajiin Hondan ratissa, mutta tänä vuonna alla on Ford. Auto on sama, jolla hän kilpaili talvella jääradan SM-sarjassa.

– Käytiin paikallisella jokkisradalla vähän kokeilemassa. Se on oikeastaan ainut ennakkotesti, jos sitä nyt voi testiksi sanoa. Kouvolassa perjantaina on luvassa harjoituksia kolme kierrosta ja siitä sitten mennään alkueriin.

– Ehkä vähän huonoksi jäi valmistautuminen, mutta rata on viime vuodesta tuttu. Ihan luottavaisin mielin lähdetään crossiavaukseen, Lähteenmäki pohtii tiedotteessaan.

Lähteenmäki lähtee Kouvolaan revanssihengessä, sillä viime vuonna kilpailu Tykkimäen radalla päättyi uran ensimmäiseen kaatoon. Honda pyörähti ympäri finaalin startin jälkeen heti ensimmäisessä mutkassa.

Tilanteessa oli mukana paljon huonoa tuuria ja selvää on, ettei uuden kauden käynnistyessä Lähteenmäki vanhoja näiltä osin muistele. Tavoitteet uran toiseen rallicross-kauteen on asetettu korkealle.

– Mitali on minimitavoite, mutta totta kai aina, kun lähdetään kilpailemaan, kyllähän sen mestaruuden pitää olla tavoitteena. Uskon, että mestaruuteen on hyvät mahdollisuudet, kun vaan saadaan kilpailut osumaan kohdalleen ja ei tule vastaan mitään suurempia ongelmia, Lähteenmäki päättää.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com