Lapilla hyvä lauantai, Sunisen vauhti kateissa – “Täytyy analysoida mistä johtuu”

16.2.2020 / 08:52
Esapekka Lappi ja Teemu Suninen (Kuvat: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Fordin suomalaiskaksikolta Ruotsin MM-ralli on sujunut kaksijakoisesti.

Esapekka Lapin kauden avaus ja ensimmäinen kilpailu M-Sport Ford -tallissa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa toi neljännen sijan. Kun Ruotsin MM-rallista on ajamatta enää yksi erikoiskoe, on Lappi viidentenä ja tilanteessa, missä taistelua käydään joka suuntaan. Kolmanteen sijaan Lapilla on eroa 5,9 sekuntia, neljänteen sijaan 5,4 sekuntia ja kuudentena oleva MM-sarjan pistejohtaja Thierry Neuville puolestaan puhaltaa Lapin niskaan 5,4 sekunnin päässä.

– Erittäin positiivinen lauantai. Teimme illalla auton säätöihin muutoksia saadaksemme sitä paremmaksi ja olin erittäin tyytyväinen ajooni. Tämä oli hyvä askel eteenpäin ja on jotain sellaista mitä voimme käyttää myös tulevaisuudessa. Opin koko ajan pieniä asioita ja pieniä yksityiskohtia, jotka vaikuttavat fiilikseen ja mahdollistavat ajamisen vieläkin kovempaa. Emme ole vielä aikojen osalta aivan kärjen tasolla, mutta tulemme koko ajan lähemmäksi, Lappi kehuu.

Lappi oli lauantain neljällä erikoiskokeella koko porukan neljänneksi nopein kuljettaja. Siinä missä perjantaina eroa kärkeen ja Elfyn Evansiin kertyi parikymmentä sekuntia, niin lauantaina ajetuilla samoilla erikoiskokeella ero oli 13,8 sekuntia.

– Oli hienoa nähdä Esapekan parantavan vauhtiaan. Mitä enemmän hän saa tuntumaa autoon ja pääsee paremmin sinuiksi oikeiden säätöjen kanssa, sitä paremmaksi hän tulee ja se on tulevaisuutta ajatellen erittäin positiivista. Hän pystyi kasvattamaan eroa Thierryyn nähden ja myös ottamaan kiinni palkintosijoitusta. Tottakai 5,9 sekuntia on paljon kiinni ajettavaksi yhdellä erikoiskokeella, mutta koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener muistuttaa.

Siinä missä Lapilla on ollut hyvä ja nousujohteinen kilpailu koko viikonlopun ajan, on tallikaveri Teemu Sunisen vauhti ollut kateissa molempina ajopäivinä. Perjantaina Suninen jäi kahdeksanneksi ja se tiesi huonoa lähtöpaikkaa lauantaille. Suninen jäi kärjestä perjantaina puolisen minuuttia ja lauantaina reilut 43 sekuntia.

– Teemulla ei ollut tänään paras mahdollinen lähtöpaikka ja on vaikeaa hyökätä täysillä, jos et ole mukana taistelemassa sijoituksista. Hän ajoi hyvin Power Stagella Montessa, joten katsotaan millaiset olosuhteet ovat huomenna, jos hän vaikka yltäisi nyt Ruotsissa samanlaiseen suoritukseen, Millener toivoi.

Suninen ajoi tammikuisessa kauden avauksessa Montessa kärkikuusikkoon oikeuttavia ek-aikoja vain viisi kappaletta (Lappi 13) ja Ruotsissa kahdeksan ensimmäistä erikoiskoetta ovat nostaneet Sunisen kuuden nopeimman joukkoon vain kerran (Lappi 8). Vaikka asiaa haluaisi pyöritellä kuinka kauniisti ja erityisesti vielä sinivalkoisin lasein katsoen, niin kylmä fakta on, että Sunisen suoritustaso alkukaudesta on ollut todella huono. Tämän myös Suninen tiedostaa.

– Täytyy nyt analysoida mistä vauhdin puute johtuu. Huomenna on toki vielä yksi mahdollisuus yrittää Power Stagella. Katsotaan sitten onko minulla riittävästi vauhtia lisäpisteisiin, mutta niitä koetamme ajaa, Suninen vakuuttaa.

Alunperin sunnuntaina piti ajaa kaksi erikoiskoetta, reilut 21 kilometriä pitkä Likenäs kahteen kertaan, mutta järjestäjät ilmoittivat lauantaina, että kyseinen erikoiskoe ajetaan kilpailun päätöspäivänä vain kerran. Samalla se toimii myös perinteisenä Power Stage -erikoiskokeena, missä jaossa on viidelle nopeimmalle kuljettajalle lisäpisteitä. Ruotsin MM-rallin viimeinen erikoiskoe käynnistyy kello 13.18 Suomen aikaa. Lappi on valmis viimeiseen näytökseen.

– Enää vain yksi erikoiskoe ajamatta, mutta mikään ei ole vielä ohi. Näillä eroilla mitä on eteen ja taakse, luvassa on huomenna huikea taistelu aina maaliviivalle asti, Lappi ennakoi.

Lue myös!

Evans matkalla kohti voittoa (15.2.2020)
Mäkiseltä selkeä kanta Ogierin ja Rovanperän kaksintaisteluun (15.2.2020)
Jari Huttunen huikeassa iskussa lauantaina (16.2.2020)
Joona lähellä palkintosijoitusta, Pajari ajoi pohja-ajan (16.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit