Lapille kolmas nollatulos, ei mukana sunnuntaina – “Nuotti pykälän verran liian optimistinen”

16.9.2018 / 08:42
Esapekka Lapin Turkin MM-ralli päättyi pettymykseen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa neljäntenä olevalle Esapekka Lapille Turkin osakilpailu toi kauden kolmannen nollatuloksen. Lappi ajoi ulos lauantain kolmannella erikoiskokeella, eikä Toyota-kuljettaja jatka sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin.

Esapekka Lappi yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa olivat Turkin MM-rallissa yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen sijalla kuusi. Eroa kärkeen oli kertynyt jo lähes kaksi minuuttia, tosin tässä kohtaa Sebastien Ogier, sekä Andreas Mikkelsen olivat tuloksissa vielä edellä, jotka sitten myöhemmin ajautuivat vaikeuksiin. Lapin haaveet kärkipään sijoituksista kuitenkin murenivat 10. erikoiskokeella.

– Aamupäivä oli ollut minulle melko vaikea. Viimeinen erikoiskoe ennen huoltotaukoa, kaksi kilometriä ennen erikoiskokeen maalia, luulen, että nuotti oli pykälän verran liian optimistinen. Ajoin hieman leveäksi ja sitten jäimme tienpenkareeseen jumiin. Auto oli sinänsä ihan kunnossa, mutta en vain päässyt takaisin tielle ja parikymmentä minuuttia myöhemmin se liukui alas mäkeä, Lappi kommentoi Toyotan tiedotteessa.

Lappi toivoi pääsevänsä vielä kilpailuun mukaan sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin, mutta Toyota tiedotti lauantai-iltana, että autoa ei saada korjatuksi ajoissa. Näin ollen Lapin kilpailu päättyi keskeytykseen. Nyt tullut nollatulos oli Lapille kauden kolmas. Aiemmin tällä kaudella hän oli jäänyt ilman MM-pisteitä Meksikossa, sekä Suomessa.

Turkin MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 35 kilometriä. Päivän avauserikoiskoe käynnistyy kello 10.08.

Lue myös! Toyota lähellä jättipottia Turkissa – MM-taistelusta tulossa kolmen kauppa (16.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit