MOTORSPORT

Lapilta suoraa puhetta sopimustilanteesta, Suninen vaitonaisempi

Viime viikonvaihteessa ajetussa Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa kaksoisvoittoon ajaneet Esapekka Lappi ja Teemu Suninen joutuivat useaan otteeseen median edessä samojen kysymysten äärelle: onko sopimus ensi kaudeksi jo tehty ja jos on, niin missä tallissa ajat.

Esapekka Lappi on valloittanut Suomen MM-rallissa WRC2-luokan nyt kahtena vuonna peräkkäin ja molemmilla kerroilla voitto on tullut ylivoimaisesti. Nyt Lappi myönsi Jyväskylässä viime viikonloppuna, että hattutemppua hän ei vuoden päästä tästä luokasta ja kotirallistaan enää halua metsästää, vaan tavoite on istua WRC-auton ratissa ajamassa yleiskilpailun kärkisijoista. Jos näin ei tapahdu, niin Lapin mukaan se olisi iso pettymys.

– On se pettymys, se on kuitenkin minun tavoite. Jos en ole täällä ensi vuonna WRC-autolla, niin en sitten tiedä millä olen. En sitten varmaan millään.

Sopimustilanteestaan ja mahdollisista sopimustarjouksista Lappi ja Suninen joutuivat vastaamaan myös rallin aikana, lähes kyllästymiseen asti.

– En nyt tiedä onko tarjouksia tullut. Veikkaan, että Jyväskylän ja Saksan jälkeen rupeaa se paletti lähtemään liikkeelle, kuka menee minnekin ja mitä paikkoja on vapaana. Teidän pitää kysyä niiltä tiimipäälliköiltä, että kelpaanko minä, Lappi hymyili ja myönsi, että jo pelkästään Suomen MM-rallin ylivoimaiset luokkavoitot ovat siellä näyttöjen CV:ssä aivan kärkipäässä.

– Tietysti olen yrittänyt jokaisessa kisassa niitä näyttöjä antaa. Mutta tottakai, eihän sitä käy kieltäminen, että nämä (Suomen voitot) ovat hyviä juttuja siihen nähden.

Lapin asioita hoitaa norjalainen managerointiyritys EVEN Management. Selvää on, että taustalla ei olla istuttu paikoillaan, vaan virityksiä ensi kauden suhteen on käynnissä.

– Tottakai ollaan puhuttu, mutta kaikki on kuitenkin vielä täysin auki. Ja se on totuus tällä hetkellä. On meillä keskusteluja ollut moneen suuntaan, mutta mitään sovittua ei ole.

Vaikka Lappi olikin Keski-Suomen sorateillä WRC2-luokan Skodalla ylivoimainen ja jätti kilpakumppaninsa kauaksi taakse, samanlaiseen ylivoimaan WRC:n puolella ei 25-vuotias pieksamäkeläinen usko. Ainakaan heti alussa.

– En varmasti olisi! Taso kovenee siellä kummasti. En ole koskaan WRC-autolla ajanut, niin en tiedä miten se istuu minulle, varsinkaan ensi vuonna (WRC-kalusto uudistuu vuodelle 2017). Osaako sitä aerodynamiikkaa käyttää mikä siinä on, Lappi pohti.

“Eipä siinä ehdi muuta jutella”

WRC2-luokan maailmanmestaruudesta tänä vuonna tiukasti taisteleva Teemu Suninen oli tulevaisuuden suunnitelmistaan huomattavasti Lappia vaitonaisempi. Kolme MM-osakilpailua tällä kaudella voittanut Suninen ei lähtenyt suuremmin edes spekuloimaan ensi kauden tilanteellaan, vaan muistutti käynnissä olevasta rallista.

– En tiedä yhtään, tilanne ei ole muuttunut torstain jälkeen mihinkään, Suninen kommentoi lauantai-iltana Suomen MM-rallin viimeiselle yötauolle saavuttaessa.

Vaikka rallin aikaan ympärillä kuhiseekin tallipäälliköitä, mihinkään sen suurempiin keskusteluihin ei tiiviin kisarupeaman aikana kuitenkaan ehdi.

– No kisan jälkeen ne voi onnitella, mutta eipä muuta. Täysimittaisia työpäiviä kuitenkin painetaan rallin aikana, niin eipä siinä ehdi muuta jutella.

Kysymys, kumpi tuo paineita enemmän: se, että menestyy Suomen MM-rallissa ja tämän vuoden MM-sarjassa, vai se, että pitää antaa näyttöjä ensi vuodeksi, veti Sunisen hiljaiseksi.

– Niin… No ehkä tällä hetkellä kiinnostaa enemmän pärjääminen tässä rallissa. Ensi vuotta en niinkään ajattele, mutta tottakai se vaikuttaa. Tällä hetkellä keskityn enemmän tähän kisaan, Suninen hymyili mietittyään vastausta hetken, kun Suomen MM-rallista oli viimeinen ajopäivä vielä ajamatta.

Rallin MM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Saksan asfaltilla ajettavalla osakilpailulla. Lappi ja Suninen ovat molemmat mukana, mutta vain Lappi ajaa WRC2-luokan MM-pisteistä.

Lue myös! Päättyikö Evansin WRC2-mestaruusjahti Suomen MM-ralliin? – ”Minä en ole se, joka tekee päätökset” (3.8.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com