Lapin hyvä alkukausi ei näy pelkästään MM-pisteissä – Toyota tämän tilaston ykköstalli

27.2.2018 / 12:30
Esapekka Lappi ajoi Ruotsissa neljänneksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lapin alkukauden hyvät suoritukset eivät näy pelkästään kuljettajien MM-pistetilanteessa, missä Toyota-kuljettaja on Ruotsin MM-rallin jälkeen jaetulla kolmannella sijalla yhdessä tallikaverinsa Jari-Matti Latvalan kanssa.

Monte Carlossa seitsemänneksi ja Ruotsissa neljänneksi ajanut Esapekka Lappi on sijoittunut kahdessa MM-rallissa kuuden nopeimman kuljettajan joukkoon yhteensä 27 erikoiskokeella, kun Monte Carlossa ja Ruotsissa ajettiin yhteensä 36 erikoiskoetta. Lapin edellä kyseisessä tilastossa on vain MM-pistejohtaja Thierry Neuville, jolla erikoiskokeiden top 6 -sijoituksia on 29 kappaletta.

Toyota-tallin hyvistä otteista ja ennen kaikkea tasaisuudesta kertoo paljon se, että sen kolme kuljettajaa, Lappi, Jari-Matti Latvala, sekä Ott Tänak ovat tallien vertailussa ajaneet eniten top 6 -sijoituksia Monte Carlon ja Ruotsin erikoiskokeilla, yhteensä 72 kappaletta. Valmistajien MM-pisteissä johtopaikkaa pitävä Hyundai pääsee lähelle, 67, mutta sen sijaan Citroen (42) ja M-Sport Ford (33) ovat tässä tilastossa kaukana Toyotasta.

Eniten erikoiskokeiden pohja-aikoja ovat ajaneet Tänak ja Neuville, joilla molemmilla on 10 nopeinta ek-aikaa tilillään. Suomalaiskuljettajista nopeimpaan aikaan erikoiskokeella tällä kaudella on pystynyt vain Lappi, joka oli Ruotsissa nopein kahdella erikoiskokeella rallin päätöspäivänä.

Samalla Lappi palautti sinivalkoiset värit takaisin pohja-aikojen tilastoon rallin MM-sarjassa, kun kauden avaus Monte Carlossa ei pohja-aikoja suomalaiskuljettajille tuonut ja siinä meni poikki kahdeksan peräkkäisen MM-rallin putki, joissa kaikissa suomalaiskuljettaja ylsi vähintään yhteen pohja-aikaan. Edellinen suomalaiskuljettajan pohja-aika Monte Carlossa muuten nähtiin vuonna 2014 ja silloin siitä vastasi Latvala.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Meksikossa 8.-11. maaliskuuta.

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! Kaikki rallin MM-sarjan kuluvan kauden erikoistilastot

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit