MOTORSPORT

Lapin paluu siihen mistä kaikki 2011 alkoi – “Autossa on paljon potentiaalia”

Rallin MM-sarjassa ensimmäistä täyttä kauttaan tänä vuonna ajava Esapekka Lappi vaihtaa kahden Toyota-kauden jälkeen Citroenille, missä hän saa uudeksi tallikaverikseen rallin viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin.

Viime ja tänä vuonna yhteensä 20 MM-rallia Toyotan WRC-kalustolla ajanut Esapekka Lappi, 27, kilpailee ensi kaudella Citroenilla. Ranskalaistalli julkisti Lapin sopimuksen tänään keskiviikkona.

– Halusimme ensi kaudelle kaksi erittäin kilpailukykyistä kuljettajaa ja tästä syystä Esapekan saapuminen talliin on erinomainen uutinen. Nuoriin kuljettajiin uskominen on jo pitkään ollut osa merkkimme DNA:ta ja Esapekka on juuri ihanteellinen kuljettaja tähän kuvioon. Lahjakas, määrätietoinen ja keskittynyt, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kehuu.

Lappi teki WRC-debyyttinsä viime vuoden Portugalin MM-rallissa ja uran ensimmäinen MM-voitto tuli jo neljännessä kilpailussa, Suomessa heinäkuussa 2017. Tuon voiton jälkeen Lappi on noussut MM-sarjassa palkintopallille kolme kertaa, tänä vuonna Italiassa, Saksassa, sekä Walesissa ja näissä kaikissa kolmessa kilpailussa sijoitus on ollut kolmas. Kuljettajien MM-sarjassa Lappi on ennen kahta viimeistä osakilpailua neljäntenä.

– Uskomme siihen, että hän ei ole näyttänyt vielä kaikkea osaamistaan, joten tulemme tekemään kaiken mahdollisen sen eteen, että hänestä saadaan vielä se parhain mahdollinen puoli esiin ja että hän jatkaa vaikuttavaa nousuaan, Budar vakuuttaa.

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Lapin nykyinen työnantaja Toyota olisi tarjonnut suomalaiskuljettajalleen yksivuotista jatkosopimusta, mutta Lappi halusi pidemmän sopimuksen ja tämä johti lopulta sopimukseen Citroenin kanssa. MTV:n haastattelussa Lappi sanoo, että sopimus Citroenille on kaksivuotinen. Tallikaverikseen Lappi tulee saamaan rallin viisinkertaisen, kuluvan kauden jälkeen mahdollisesti kuusinkertaisen maailmanmestarin, Sebastien Ogierin.

– Olen iloinen voidessani liittyä Citroenille ja työskennellä tulevaisuudessa Sebastienin tallikaverina. Tämä on hyvä tilaisuus minulle jatkaa kehitystä. Viime vuonna opin paljon Jari-Matti Latvalalta ja tänä vuonna Ott Tänakilta ja nyt minulla on kaikki mahdollisuudet tulla vieläkin paremmaksi, jos pystyn saamaan vielä lisää oppia “Sebiltä”, Lappi hehkuttaa.

Citroen on rallin MM-sarjan 2000-luvun menestynein talli, mutta kahden viimeisen kauden aikana ns. uuden sukupolven WRC-autoilla se ei ole onnistunut luomaan menestystä. Tämä ei kuitenkaan Lappia huoleta.

– Olen vakuuttunut siitä, että autossa on paljon potentiaalia, aivan kuten myös tallissa, millä on pitkä historia ja paljon kokemusta rallin MM-sarjasta. Se tosiasia, että Pierre selvästi halusi minut talliin, merkitsee myös todella paljon ja oli iso tekijä siinä vaiheessa, kun tein päätöstäni, Lappi korostaa.

Lapin kohdalla nyt tehdyn sopimuksen myötä voidaan myös sanoa, että pieksämäkeläinen tekee paluun siihen mistä kaikki aikoinaan alkoi. Ajoihan Lappi uransa ensimmäisen MM-rallin juuri Citroenilla. Kyseessä oli Suomen MM-ralli vuonna 2011, missä Lappi nähtiin Citroenin C2 R2 Max -auton ratissa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com