MOTORSPORT

Lapin perjantain kruununa huikea aika Sweet Lambissa – “Täydellistä”

Walesin MM-rallissa WRC2-luokan osalta avauspäivä oli sinivalkoista näytöstä ja erityisesti kahden kuukauden kilpailutauolta palannut Esapekka Lappi oli hurjassa iskussa. Lappi repäisi kahdeksalla erikoiskokeella eroa Teemu Suniseen nähden peräti 46,7 sekuntia. Lapin hienosti sujuneen perjantain kruunu oli kuudennella erikoiskokeella ajettu yleiskilpailun seitsemänneksi nopein aika – aika, joka jätti taakseen useita WRC-kuljettajia.

WRC2-luokan maailmanmestaruudesta tiukasti taistelevat Esapekka Lappi ja Teemu Suninen olivat Walesin MM-rallin avauspäivänä täysin omaa luokkaansa. Suninen avasi perjantain ajamalla luokan pohja-ajan ensimmäisellä erikoiskokeella. Sen jälkeen Lappi kellotti kuusi peräkkäistä pohja-aikaa, kunnes Pontus Tidemand onnistui päivän päätteeksi rikkomaan suomalaisduon “ykkösputken” olemalla nopein.

Tidemandin pohja-aika ei kuitenkaan muuttanut sitä tosiasiaa, että Lappi oli päivän ehdoton ykkösnimi ja Suninen lähes yhtä selkeä kakkonen. Lapin ja Sunisen välinen ero kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen on 46,7 sekuntia, kun taas Tidemand on jäänyt Sunisesta 24,5 sekuntia.

– Täydellistä. Aamun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen yritin toden teolla ja löysin hyvän ajorytmin. Olemme ajaneet samalla tyylillä sen jälkeen koko päivän. Hävittiin viimeisellä erikoiskokeella muutama sekunti, mutta muuten ok, Lappi kommentoi perjantain viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Kuudennella, reilut neljä kilometriä pitkällä Sweet Lambin erikoiskokeella, Lappi täräytti yleiskilpailun seitsemänneksi nopeimman ajan. Taakse jäivät WRC-kuljettajista mm. Hayden Paddon, Mads Östberg, sekä Eric Camilli. Latvalalle Lappi hävisi vain 1,7 sekuntia ja pohja-ajan ajaneelle Sebastien Ogierille 5,4 sekuntia.

Suninen ajoi avauspäivänä WRC2:ssa ek-sijoitukset 1-2-2-3-2-5-3-2.

– Yritin liikaa tänään ja olen sortunut ajovirheisiin. Viimeinen pätkä tuli ihan ok. Meidän täytyy huomenna antaa painetta Lapin suuntaan, koska ero ei ole vielä niin suuri, että hänellä olisi varaa virheisiin, Suninen kommentoi päivän päätteeksi.

Walesin MM-rallin toinen ajopäivä käynnistyy lauantai-aamuna kello 10.18. Lauantaina edessä on perjantain tavoin kahdeksan erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

WRC2:n tilanne 8/22 ek:n jälkeen

1) Esapekka Lappi (Skoda) 1.49.26,2
2) Teemu Suninen (Skoda) + 46,7
3) Pontus Tidemand (Skoda) + 1.11,2
4) Jan Kopecky (Skoda) + 1.39,6
5) Marius Aasen (Ford) + 2.58,2
6) Osian Pryce (Ford) + 3.00,0

Lapin keskinopeus: 97,7 km/h
Ek-pohjat: Lappi 6, Suninen 1, Tidemand 1

 

 

Lue myös! Walesin avauspäivä Ogierin näytöstä – Latvalalla jälleen tekniikkamurheita (28.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com