Lappalainen ja Lindholm palkintokorokkeella Audi-sarjassa

26.6.2016 / 19:39
Lucas di Grassi voitti 2.lähdön, mutta kun hän ei Audi-sarjan pisteistä, on palkintokorokemiehitys yli puoliksi suomalainen: Emil Lindholm (vas.) ja Joonas Lappalainen (kesk.)

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälisen Audi Sport TT Cup -ratasarjan kolmas kilpailuviikonloppu on ajettu Norisringin katuradalla Nürnbergissä Saksassa. Toista kautta sarjassa ajava Emil Lindholm, 19, ylsi sarjan ainoalla katuradalla uransa parhaimpaan Audi Sport TT Cup -tulokseen.

Lauantain ensimmäisessä osakilpailussa Lindholm sijoittui viidenneksi ja viikonlopun toisessa osakilpailussa sunnuntaina kolmanneksi. Sarjan yhteispisteissä suomalaiskuljettaja nousi kuudennelta sijalta neljänneksi.

Lindholmin tulos paranee pistelaskussa yhdellä molemmissa osakilpailuissa, koska hänen edelle ajanut Brasilian Lucas Di Grassi ei sarjan vieraskuljettajana kilpaile mestaruuspisteistä.

Lauantain ensimmäiseen lähtöön Lindholm starttasi kolmen ruudun lähtöruuturangaistuksen takia ruudusta kahdeksan. Suomalaiskuljettajan nousua kohti kärkeä hidasti oleellisesti kolme turva-autojaksoa, joiden takia kisakierroksista kolmannes jäi ajamatta.

– Rangaistukseni oli ihan oikeutettu. Ajoin aika-ajossa kaverin perään ja rikoin siinä omaakin autoani. Onneksi pyöränkulmat olivat sen verran suorassa että sain ajettua aika-ajossa sijat viisi ja neljä.

– Lauantain kisa oli ihan ok. En tehnyt virheitä ja nousin viidenneksi. Korkeammalle ei oikein ollut asiaa. Rangaistuksen myötä ajoin myös varovasti, Lindholm myönsi.

Sunnuntain kisaan Lindholm starttasi ruudusta neljä ja taisteli sarjan toisen suomalaiskuljettajan Joonas Lappalaisen kanssa toisesta sijasta ruutulipulle asti. Lucas Di Grassi karkasi voittoon, kun sarjapisteistä ajanut kolmikko saapui maaliin vain sekunnin sisällä toisistaan.

– Hieno kisa, mutta hieman harmittaa kun voittokin oli niin lähellä. Urani paras tulos Audi TT Sport Cupista kuitenkin ja se lämmittää mieltä, Lindholm totesi sunnuntain lähdön jälkeen.

– Pääsin jo pari kertaa Joonaksen rinnalle, mutta tällä kertaa ohi en päässyt. Hieno kisa. Rehtiä ja puhdasta kilvanajoa. Eikä voittoonkaan ole enää pitkä matka. Se vaatii hyvän aika-ajon ja lähtöpaikan kahteen ensimmäiseen riviin niin sen jälkeen kaikki on mahdollista. Kannatti kuitenkin viettää juhannus Norisringillä, Lindholm hymyili.

Audi Sport TT Cup jatkuu kolmen viikon kuluttua kauden ensimmäisellä Saksan rajojen ulkopuolella ajettavalla kilpailuviikonlopulla Hollannin Zandvoortissa. Kauden aikana sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän kilpailuviikonloppua ja 14 osakilpailua. Kausi päättyy Saksan Hockenheimringille lokakuun puolivälissä.

Lähde: Emil Lindholmin tiedote


Facebook kommentit