Lappalainen jatkaa Ferrarilla

25.3.2024 / 11:12

[ A- ] / [ A+ ]

Konsta Lappalainen jatkaa Emil Frey Racingin Ferrari 296 GT3 -auton ratissa. Suomalaiskuljettaja tavoittelee GT World Challenge Sprint -ratasarjan mitalisijoitusta brittiläisen Ben Greenin kanssa. 

Kolme vuotta sitten GT3-autojen GT World Challengessa debytoinut ja sen jälkeen vuonna 2022 Endurance-ratasarjan pronssia saavuttanut espoolainen Konsta Lappalainen jatkaa maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racingin kuljettajana.

22-vuotias Lappalainen saa entuudestaan tutun auton ja tiimin vastapainoksi vierelleen uuden tiimikaverin. Lappalainen jakaa auton ajovuorot vuoden 2021 DTM ratasarjan mestarin, brittiläisen Ben Greenin kanssa.

– Vuosi sitten tässä samassa sarjassa tehtiin paljon pieniä, mutta silti ratkaisevia virheitä, jotka sitten maksoivat meille mitalisijoituksen. Ne kun jätetään tänä vuonna tekemättä, uskon, että olemme Greenin kanssa erittäin kilpailukykyinen kaksikko.

– Lisäksi kun kaikki viisi eurooppalaista rataa ovat niin tiimille, minulle kuin tiimikaverilleni entuudestaan tuttuja, niin tavoitteet viiden kilpailuviikonlopun ja 10 osakilpailun GT World Challenge Sprint -ratasarjalle on realistiset, Lappalainen kertoo tiedotteessaan.

GT World Challenge Sprint -ratasarjassa ajetaan vapaiden harjoitusten ja aika-ajojen lisäksi kaksi tunnin mittaista osakilpailua, jossa kumpikin kuljettaja ajaa noin 30 minuutin mittaisen osuuden. Kilpailukaudella 2024 yhteensä 38 autokuntaa mittaa paremmuuttaan, joista 11 tavoittelee Lappalaisen tapaan menestystä Pro- eli ns. yleiskilpailun luokassa.

– Vuosi sitten nousin kilpailemaan Pro-luokkaan ja huomasin, kuinka esimerkiksi tunnin mittaisessa kilpailussa muutaman sekunnin liian pitkäksi venähtänyt kuljettajan vaihto saattoi vaikuttaa jopa neljä sijoitusta. Koska autot ovat toisiinsa nähden erittäin tasavertaisia, tiimien sekä ennen kaikkea kuljettajien osaaminen on se mikä ratkaisee.

– Tiedän erittäin hyvin myös sen, että aina kun olen auton ratissa, kaikki osaaminen on jokaisella kierroksella laitettava peliin. Yhtään ei voi huilata ja keskittyminen on oltava vain ja ainoastaan seuraavasta mutkasta selviämisessä. Uskon myös, että vuoden aikana keräämäni kokemus Ferrari 296 GT3 -autosta tulee nyt tarpeeseen ja siten kärkisijoituksista ajetaan, Lappalainen lupailee.

Valmistautuminen kilpailukauteen alkoi maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ranskan Paul Ricardin -radalla ajetuilla sarjan virallisilla testeillä. Endurance-ratasarja käynnistyy huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna ja Sprint-ratasarja kuukautta myöhemmin. Konsta Lappalaisen lisäksi sarjassa kilpailee myös toinen suomalaiskuljettaja; Patrik Kujala ajaa Lamborghinilla Bronze -luokan menestyksestä.

GT World Challenge Sprint 2024kilpailukalenteri
4.-5.5.2024: Brands Hatch (Englanti)
17.-19.5.2024: Misano (Italia)
19.-21.7.2024: Hockenheim (Saksa)
23.-25.8.2024: Magny-Cours (Ranska)
11.-13.9.2024: Barcelona (Espanja)


Facebook kommentit