MOTORSPORT

Lappalainen kaksi kertaa toinen: “Aika maksimisuoritus tuli”

Joonas Lappalainen ajoi Audi Sport TT Cupin Unkarin osakilpailuissa Hungaroringillä kaksi kertaa kakkoseksi. Palkintokorokesijoitukset takasivat vantaalaiselle edelleen sarjan kärkipaikan, kun enää kaksi osakilpailua on ajamatta. 

Sekä lauantain että sunnuntain kilpailulähdön voitti Dennis Marschall, joka on samalla suurin uhka Lappalaisen mestaruudelle. Lappalainen, 18, sijoittui molemmissa toiseksi kovan taistelun jälkeen. Lauantaina ykkössija jäi marginaalisen 0,529 sekunnin päähän. Sunnuntaina eroksi jäi 3,332 sekuntia.

– Ensimmäisen kisa oli ihan ok. Pysyin hyvin Marschallin perässä, ja aloin saada häntä kiinni. Sitten tuli safetycar, ja sinä aikana hän pystyi viilentämään renkaitaan. Uusintastartissa tein pari pientä mokaa, enkä kyennyt enää tekemään ohitusta, Lappalainen raportoi.

– Toisessa startissa otin hyvän lähdön. Vauhti ei vaan ihan riittänyt tällä kertaa. Auto myös aliohjasi hieman. Aika maksisuoritus tuli kyllä. Lauantaista jäi ehkä vähän jossiteltavaa, mutta jos ja jos, Lappalainen sanoi.

Sarjan yhteispisteissä Lappalaisen (239p.) johto on nyt yhdeksän pistettä Marschalliin. Sheldon van der Linde, joka oli lauantain kilpailun kolmas, on 197:ssä ja sunnuntain kolmonen Niclas Nielsen 196:ssa pisteessä.

– Nyt ajetaan mestaruudesta etenkin Marschallia vastaan. Kolmen viikon päästä sitten nähdään kuka on kuka. Tässä on nyt aikaa miettiä mitä tehdään ja miten ajetaan, Lappalainen tuumi.

Kauden finaali ajetaan Hockenheimin radalla lokakuun puolivälissä.

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote

Lue myös Rengasrikko Lindholmin murheena

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com