Lappalainen Solvallan STCC-lähdöissä kahdesti kuudenneksi: “Maksimi tehtiin”

17.6.2017 / 21:25
Joonas Lappalainen nappasi Solvallan STCC-kilpailusta kaksi kuudetta sijaa (Kuva: STCC / Tony Welam).

[ A- ] / [ A+ ]

Joonas Lappalaisen kilpailukausi jatkui viikonloppuna Ruotsin Solvallassa STCC-sarjan kilpailussa. Audi RS3 -autolla kilpaileva suomalainen ei onnistunut tuloksellisesti parhaalla mahdollisella tavalla, mutta olosuhteet huomioiden tulosta voidaan sanoa kuitenkin kohtuulliseksi.

Joonas Lappalainen ajoi ensimmäisessä ja toisessa kilpailulähdössä kuudenneksi. Lauantain kolmas startti päättyi kolaroinnin jälkeen keskeytykseen. Rata oli rakennettu Solvallan raviradan päälle ja ahtaan radan pituus oli vain 1,2 kilometriä.

– Aika-ajossa olin ainoa Audi, joka selvisi viimeiseen osioon. Meidän autollemme tämä oli aivan liian pieni rata. Lisäksi saamme muihin merkkeihin verrattuna 35-45 kiloa lisäpainoa, joka sekin toi tällaisella radalla lisähaasteita. Rata oli niin syheröinen, että koko ajan ajettiin 1-3-vaihteilla ja vain kerran kierroksen aikana ehti käyttää nelosvaihdetta, Lappalainen raportoi.

Aika-ajoissa Lappalainen ajoi jokaiseen starttiin ruudun seitsemän.

– Kaksi ensimmäistä starttia meni oikeastaan ihan hyvin. Sain kisassa noustua vähän. Ohituspaikkoja ei ollut ja vähän piti väkisin niitä tehdä. Olin molemmissa starteissa jo viidentenäkin, mutta maalissa tosiaan kuudes.

– Kolmannessa lähdössä nousin jo neljänneksi. Omaksuin paikallisten ajotyyliä, eli pienellä tönäisyllä ohi vaan. Jotain hazardia oli pakko vaan koittaa niin kuin muutkin tekivät. Sitten tuli kaveri kylkeen, itse menin 50 metriä kylki edellä ja syyläri hajosi. Vedet tulivat pihalle ja oli pakko keskeyttää. Tämä on hieno sarja, mutta vähän harmi, että ajotyyli menee tuollaiseksi. Kaiken lisäksi minä sain siitä viimeisestä kolarista kahdeksan lähtöruudun rangaistuksen seuraavaan kisaan, vaikka minun kylkeen törmättiin. Mutta kuten sanottu, olosuhteet huomioiden tehtiin kyllä maksimi tulos, Lappalainen korosti.

Ensimmäisen ja toisen startin voitti Johan Kristoffersson Volkswagenilla. Kolmannen voittajaksi ajoi Robert Dahlgern (Seat). Dahlgren (167 pistettä) johtaa sarjaa. Kolme kilpailua vähemmän ajanut Lappalainen (34) on sarjan yhteispisteissä yhdeksäntenä. Kausi jatkuu heinäkuun toisena viikonloppuna Västkustloppetissa, Falkenbergissä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit